ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF, Batı Trakya Türk toplumunun lideri merhum Dr. Sadık Ahmet’i anma törenine katıldı

25.07.2023

Batı Trakya Türk toplumunun unutulmaz lideri ve önderi merhum Dr. Sadık Ahmet, vefatının 28. yıl dönümü vesilesiyle 24 Temmuz 2023 tarihinde düzenlenen anma töreninde dualarla anıldı. Merhumun Gümülcine şehrindeki kabri başında Dostluk Eşitlik ve Barış (DEB) Partisi tarafından düzenlenen anma törenine Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu iştirak etti. 

Anma töreni yoğun katılımla gerçekleşti

Gümülcine Kahveci Mezarlığı’ndaki anma törenine anavatan Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi İmren Nilay Tüfekçi, T.C. Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes, T.C. Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler Genel Müdürü ve Atina Eski Büyükelçisi Burak Özügergin, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) Başkanı ve Gümülcine Faziletli Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Faziletli Müftüsü Mustafa Trampa, merhum Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet, oğlu Levent Sadık Ahmet ve kızı Funda Sadık Ahmet, Batı Trakya Türk toplumunun kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda Batı Trakya Türk’ü katıldı.

Anma töreni merhum Dr. Sadık Ahmet ve tüm şehitler anısına sela ve Kur’an-ı Kerim okunması ve ardından BTTADK Başkanı ve Gümülcine Faziletli Müftüsü İbrahim Şerif’in yaptığı dua ile başladı.

Anma töreninde Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın merhum Dr. Sadık Ahmet ile ilgili mesajını T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız okudu. Törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın selamlarını getirdiğini söyleyen Yılmaz, yedi yıl önce de merhum Dr. Sadık Ahmet’i anma törenine katılmak üzere Batı Trakya’ya geldiğini, Batı Trakya Türklerinin bugün morallerinin daha yüksek ve mücadele azimlerinin daha artmış olduğunu gözlemlediğini dile getirdi.

Anma töreninde yapılan protokol konuşmalarında merhum Dr. Sadık Ahmet’in yaşamı boyunca Batı Trakya Türk toplumunun kimliği ile hak ve özgürlükleri için verdiği mücadeleye vurgu yapıldı.

*Fotoğraf: www.gundemgazetesi.com 

GALERİ