ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF yeni yönetimini seçti

18.04.2017
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 15 Nisan 2017 tarihinde 20. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Almanya’nın Gießen şehrinde ABTTF üyesi 12 dernekten 109 delegenin katılımıyla gerçekleştirilen genel kurul toplantısında yapılan seçimler sonucunda ABTTF’nin yeni başkan ve başkan yardımcıları ile denetim ve disiplin kurullarının yeni üyeleri belirlendi. 2016 yılındaki tüzük değişikliğinin ardından yapılan bu ilk seçimlerde, ABTTF Başkanı ve Başkan Yardımcıları doğrudan Genel Kurul tarafından dört yıllığına seçilirken ABTTF Denetim ve Disiplin Kurullarına seçilen yeni üyelerin görev süresi de yine dört yıl olacak.

Halit Habip Oğlu: ABTTF olarak Batı Trakya Türklerinin haklı davasını aynı hız ve azimle savunmaya devam edeceğiz

ABTTF 20. Olağan Genel Kurul Toplantısı, merhum Dr. Sadık Ahmet başta Batı Trakya Türk davasına hizmet edip vefat edenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu selamlama konuşması yaptı. Habip Oğlu, Yunanistan’da eğitim ve dini özerklik konusunda olumsuz gelişmelerin yaşandığını belirterek son dönemde Batı Trakya Türk toplumunun kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine yönelik sistematik olarak yürütülen adli kovuşturmaların toplum geneline gözdağı verme ve toplumu yıldırmanın bir aracı haline dönüştüğünü ifade etti. ABTTF’nin Batı Trakya Türk toplumunun sesinin uluslararası düzeyde duyurulması için çaba gösterdiğini kaydeden Habip Oğlu, bu yolda yalnız olmadıklarını, Avrupa Milletleri Federal Birliği’nin (FUEN) Batı Trakya Türklerinin güncel sorunları hakkında Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’ne sunduğu yazılı bildiriye Yunanistan’ın yazılı yanıt verdiğini, Batı Trakya Türklerinin sorunlarının çözümü için yapılan çalışmalardan rahatsız olan Yunanistan’ın bu yanıtında FUEN Başkan Yardımcısı olarak doğrudan kendi ismine atıfta bulunduğunu söyledi. Habip Oğlu, uluslararası alanda yürütülen faaliyetlerin yanı sıra ABTTF’nin 20. dönemde Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türklerine yönelik olarak üye dernekler için yoğun bir şekilde çalışmalar gerçekleştireceğini, birlik ve beraberlik içerisinde bunların tümünün başarılabileceğini, önemli olanın iyi niyetle yılmadan çalışmaya devam etmek olduğunu kaydederken ABTTF’nin aynı hız ve azimle mücadele etmeye devam edeceğini vurgulayarak sözlerine son verdi.

Genel Kurul toplantısında tüm delegelerin oyuyla Gießen Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma Derneği üyesi Av. Engin Bern Divan Kurulu başkanlığına, Viersen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyesi Gökhan Işık İnce ve Lauf Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi Mustafa Şerif de Divan Kurulu sekreterliğine seçildi. Genel Kurul, 19. dönem faaliyet raporunun ABTTF 19. Dönem İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Aydın Ahmet, 19. dönem saymanlık raporunun ABTTF 19. Dönem Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İsmail Rüşüt ve 19. dönem denetim raporunun ABTTF 19. Dönem Denetim Kurulu üyesi Halit Haşim tarafından okunması ve müzakeresi ile devam etti. Ardından yapılan açık oylamada ABTTF 19. Dönem Başkanlık Kurulu oy çokluğu ile ibra edildi.

Habip Oğlu doğrudan Genel Kurul tarafından ABTTF Başkanı seçildi

ABTTF 20. Dönem Başkanlık ve Başkan Yardımcılığı ile Denetim ve Disiplin Kurullarına aday olan kişilerin tanıtım konuşmalarının ardından seçimlere gidildi. ABTTF 20. Dönem Başkanlık seçimine tek aday olarak giren Halit Habip Oğlu, delegelerin %91 oranındaki oyuyla dört yıllığına yeniden ABTTF Başkanı seçildi. ABTTF 20. Dönem Başkanlık ve Başkan Yardımcılığına aday olan isimler ve aldıkları oy sayısı şöyle oldu:

ABTTF 20. Dönem Başkan Adayları
1. Halit Habip Oğlu: 100 oy

ABTTF 20. Dönem Başkan Yardımcısı Adayları
1. Nabi İbrahimcik: 87 oy
2. Sami Yusuf: 86 oy
3. Aydın Ahmet: 81 oy
4. Mehmet Hüseyin: 80 oy
5. Mustafa Kasap: 79 oy
6. Sebahattin Mümin: 78 oy
7. Serdar Kalekoğlu: 77 oy
8. Ferruh Hasan: 75 oy
9. Bülent Çolak: 73 oy
10. Vedat Arap: 57 oy
11. Metin Hüseyin: 24 oy
12. Tuncay Kara Çoban: 16 oy

Buna göre, en çok oyu alan ilk on aday ABTTF 20. Dönem Başkan Yardımcısı olarak seçilirken 11 kişiden müteşekkil ABTTF 20. Dönem Başkanlık Kurulu’nun önümüzdeki günlerde yapılacak ilk toplantısında Başkan Yardımcıları arasındaki görev dağılımı belirlenecek.

Genel Kurul’da delegelerin oylarıyla İsmail Rüşüt, Halit Haşim ve Yasin Hasan ABTTF 20. Dönem Denetim Kurulu üyesi; Erol Haşim, Halit Faik Oğlu ve İsmail Apti Oğlu da ABTTF 20. Dönem Disiplin Kurulu üyesi olarak seçildi.

Seçimlerin ardından Batı Trakya Türklerinin güncel sorunları ile Batı Trakya Türk toplumunu sindirme ve baskı altında tutmayı amaçlayan uygulamalara da atıfta bulunan Yunanistan, anavatan Türkiye Cumhuriyeti ve Federal Almanya hükümetleri ile Avrupa Birliği Komisyonu’na hitaben dört ayrı çağrı metninin tümü ABTTF Genel Kurulu tarafından oybirliğiyle kabul edildi.
GALERİ