ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Başkanlar

CAFER ALİOĞLU

Görev Dönemi : 1-2-3-4-5-6
Görev Yılları : 1988-1994

Özgeçmişi

1934 yılında İskeçe’ye bağlı Sakarkaya köyünde dünyaya geldi. Kepirtepe İlköğretmen Okulu ve Selanik Öğretmen Yetiştirme Kurslarından sonra 1951 yılından 1970 yılına kadar Horozlu, Bekirli, Fıçıllı, Taraşmanlı, Sakarkaya Türk köy ilkokulları ile İskeçe Merkez Türk İlkokulu’nda yirmi yıla yakın öğretmenlik yaptı.Bu sırada Yunan yönetimin idari baskı ve takibatına uğradı. İskeçe Türk Birliği’nde bir dönem Genel Sekreterlik (1958), bir dönem Başkanlık (1959) bir dönem de Denetim Kurulu Başkanlığı (1960) görevine seçildi.

Baskılar dolayısıyla öğretmenlik görevinden istifa etmek zorunda kaldıktan sonra 1971 yılında Almanya’ya işçi olarak gitti. Almanya’daki Batı Trakya Türklerinin örgütlenmelerinde de aktif görev alarak kurulan derneklerin bir çatı altında toplanması çalışmalarına katıldı.

28 Şubat 1988 tarihinde birinci Genel Kurulu’nu gerçekleştiren Almanya Batı Trakya Türk Federasyonu’nun ilk Genel Başkanlığına seçildi. 1988-1994 yılları arasında 6 dönem Federasyon’un Genel Başkanlığı görevini yürüttü. Yunan yönetiminin Batı Trakya Türklerine yönelik yoğun baskı ve asimilasyon politikalarına karşı bu dönemde uluslararası alanda yürütülen faaliyetlerin yürütülmesinden sorumlu oldu. Merhum Dr. Sadık Ahmet’in başlattığı mücadeleye Federasyon olarak destek verilmesi ve Batı Trakya Türklerinin hak arama mücadelesinin uluslararası kurum ve kuruluşlar nezdinde tanınması için yoğun çalışmalar takip etti.

Emekli olduktan sonra Bursa’ya yerleşen Alioğlu çalışmalarını “Batı Trakya Davasının Avrupa Cephesi 1982-1994” adında bir kitapta topladı. Halen Batı Trakya Türkleri ile ilgili yazılar yazan ve konferanslara katılan Cafer Alioğlu 3 erkek çocuk babasıdır.



MEHMET MEHMET

Görev Dönemi : 7
Görev Yılları : 1994-1995

Özgeçmişi

1945 yılında Gümülcine’nin Şapçı kazasında doğdu. Haydarpaşa Lisesi Orta kısmını bitirdi. 1973 yılında Almanya’ya yerleşti. Sosyal etkinliklere katılarak başladığı dernekçilik çalışmalarıyla 1979 yılında Stuttgart Batı Trakya Türkleri Aile Birliği’nin kuruluşunda aktif rol oynadı. 1980 yılında Münchingen Türk Spor Kulübünün kurucuları arasında yer alan Mehmet Mehmet bu kulübün iki dönem Başkanlık dahil değişik kademelerinde yönetici olarak görev aldı.

Kurucuları arasında yer aldığı Stuttgart Batı Trakya Türkleri Aile Birliği’nin çeşitli kademelerinde yönetici olarak çalıştıktan sonra 1986 yılında Başkanlığa seçildi. 1988 yılında kurulan Almanya Batı Trakya Türk Federasyonu kuruluş çalışmalarına da katılan Mehmet Mehmet Federasyon yönetiminde muhtelif görevler de üstlendi.1994 yılında Federasyon’un 7. Dönem Genel Başkanlığına seçilerek bir dönem bu görevi yürüttü.



HALİT HABİP OĞLU

Görev Dönemi : 8-9-10-13-14-15-16-17-18-19-20
Görev Yılları : 1995-1999/2002- .....
E-posta : halit.habipoglu@abttf.org

Özgeçmişi

1965 yılında Gümülcine’nin Muratlı köyünde doğdu. 1973 yılından beri Almanya’da yaşamaktadır. Bochum Teknik Lisesi'nden sonra Köln Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde başladığı yüksek öğrenimini Dortmund Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde tamamladı.

1988 yılında Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kuruluş çalışmalarında aktif rol alarak dernekte üç dönem Genel Sekreterlik, bir dönem de Başkanlık görevinde bulundu. 1991 yılından itibaren Almanya Batı Trakya Türk Federasyonu yönetimine seçilerek Basın Sözcülüğü ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulundu. 1995 yılında 8. Dönem Yönetim Kurulu'nda Federasyon Genel Başkanlığı'na seçilen Halit Habip Oğlu bu görevi 1999 yılına kadar üç dönem sürdürdü. Ailevi nedenlerden dolayı çalışmalarına bir süre ara veren Halit Habip Oğlu, 2002 yılından bu yana tekrar Federasyon Başkanlık görevini yürütmektedir.

Almanya Batı Trakya Türk Federasyonu Halit Habip Oğlu döneminde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu adını aldı. Aynı şekilde her yıl yapılan Genel Kurul toplantıları iki yılda bir yapılmaya başlandı. Görev süresinde Batı Trakya Türklerine yönelik insan hakları ihlallerinin uluslararası platforma taşınmasında aktif çalışmalar yürüttü.

Alman Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Witten ve Çevresi Gençlik Kolları Yönetim Kurulu'nda görev aldı. Witten Yabancılar Meclisi'ne seçilerek burada Başkan Yardımcılığı görevini de yürüttü. Halit Habip Oğlu, ABTTF'nin de asil üyesi olduğu Avrupa Milletleri Federal Birliği'nin (FUEN) Haziran 2013'teki Delegeler Meclisi'nde yapılan seçimlerde FUEN Başkan Yardımcısı olarak seçildi ve üç dönemdir bu görevi yürütüyor.

Halen mimar olarak Witten Belediyesi'nde çalışan Halit Habip Oğlu evli ve üç çocuk babasıdır.



NECMİ HASANOĞLU

Görev Dönemi :  11-12
Görev Yılları : 1999-2002
E-posta : nhasanoglu@btinternet.com

Özgeçmişi

1965 yılında Gümülcine’de doğdu. Bursa Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul’da Türk Dili ve Edebiyatı okudu. 1991 yılından beri Londra’da yaşayan Necmi Hasanoğlu 1992-2000 yılları arasında İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanlığı görevini yürüttü.

1996 yılında Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Yönetim Kurulu'na seçilerek Genel Başkan Yardımcısı oldu. 1999 yılından 2002 yılına kadar Federasyonun Genel Başkanlık görevini yürüttü. Değişik dergi ve gazetelerde yazıları yayınlanmaktadır. Gazetecilik yapan Necmi Hasaoğlu evli ve iki kız çocuk babasıdır.