ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF 20. Dönem Başkanlık Kurulu görev dağılımını gerçekleştirdi

24.04.2017
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun (ABTTF) 15 Nisan 2017 tarihindeki 20. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimler sonucu belirlenen 20. Dönem Başkanlık Kurulu, 23 Nisan 2017 Pazar günü yaptığı ilk olağan toplantısında görev dağılımını gerçekleştirdi.

Almanya’nın Witten şehrindeki ABTTF Genel Merkezi’nde yapılan toplantıda ABTTF 20. Dönem Başkanlık Kurulu’ndaki görev dağılımı şu şekilde oluştu:

Başkan: Halit Habip Oğlu
Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı: Nabi İbrahimcik
Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı: Sami Yusuf
Sosyal Faaliyetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı: Aydın Ahmet
Spordan Sorumlu Başkan Yardımcısı: Mehmet Hüseyin
Cenaze Yardımlaşma Fonu’ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı: Mustafa Kasap
Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı: Sebahattin Mümin
Gençlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı: Serdar Kalekoğlu
Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı: Ferruh Hasan
İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı: Bülent Çolak
Kültürel Faaliyetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı: Vedat Arap

ABTTF Başkanı ile birlikte doğrudan Genel Kurul tarafından dört yıllığına seçilen Başkan Yardımcılarının tümü mensubu oldukları derneklerde yöneticilik yapmış olup bazısı da halen dernek yönetim kurullarında görev yapmaya devam etmektedir. Yanı sıra ABTTF 20. Dönem Başkan Yardımcılarının yarısı yeni ve genç isimlerden oluşmaktadır.

20. dönemin yol haritası görüşüldü

Toplantıda, ABTTF’nin 2017’den 2021’ye kadar dört yıllık 20. dönemde de Batı Trakya Türk toplumunun sorunlarının çözüme kavuşturulmasına yardımcı olmak amacıyla uluslararası alanda yürüttüğü faaliyetlerine aynı hız ve azimle devam etmesi, bunun yanı sıra Batı Trakya dışında, Almanya başta Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan Batı Trakya Türklerinin anadil öğrenimi ile sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına yönelik çalışmalara da ağırlık verilmesi konusunda görüş birliğine varılırken bu minvalde 2017 yılı sonuna kadar atılacak adımlar da karara bağlandı.
GALERİ