ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF, KRV Dernekler Günü konferansına katıldı

26.06.2020

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 25 Haziran 2020 tarihinde merkezi Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan Dernek, Birlik ve Vakıf Yöneticileri Federal Birliği’nin (BVVGF) düzenlediği Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Eyaleti Dernekler Günü isimli konferansa katıldı. KRV Eyalet Başbakanı Armin Laschet’in himayesinde KRV’nin Neuss şehrinde ilk kez düzenlenen ve tüm gün süren konferansa ABTTF’yi temsilen Başkan Yardımcısı Bülent Çolak iştirak etti.

BVVGF Başkanı Klaus-Dieter Rommeiß’in yönettiği ve Neuss Belediye Başkanı Reiner Breuer’in selamlama konuşması yaptığı konferansın açılış bölümünde, KRV Eyalet Başbakanı Laschet’in yazılı mesajı okundu. Özellikle güncel gelişmeler ışığında dernekler ve birlikler ile siyaset ve toplum arasındaki diyaloğa katkıda bulunmayı amaçlayan konferansta, uzmanlar tarafından dernekelrde dijitalleşme, siber riskler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının derneklere etkisi gibi çeşitli konular hakkında sunumlar yapıldı.

Konferans, BVVGF Başkanı Klaus-Dieter Rommeiß’in moderatörlüğünü yaptığı “Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nde Belediye Seçimleri – Belediyelerdeki Siyaset ve Dernekler/Birlikler Arasındaki İlişkiler” konulu tartışma oturumu ile sona erdi. 

GALERİ