ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Feuchtwangen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği 15. yılını kutladı

16.06.2007
ABTTF Basın Bildirisi

Feuchtwangen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği 15. yılını kutladı.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun (ABTTF) üye derneklerinden Feuchtwangen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği 5 Mayıs 2007 Cumartesi günü 15. kuruluş yıldönümünü kutladı. Kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde 5 Mayıs akşamı Feuchtwangen’e yaklaşık 5 km. uzaklıktaki tarihi Dinkelsbühl kasabasında düzenlenen Kültür Gecesi’ne yoğun bir katılım oldu. Ge-ceye, Feuchtwangen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı İbrahim Ahmet ve dernek yöneticileri ile Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Selim Kartal, ABTTF Genel Başkanı Halit Habipoğlu, ABTTF Genel Başkan Yardımcısı Sami Yusuf, ABTTF Denetim Ku-rulu ve Disiplin Kurulu üyeleri, Güney Teşkilat Kolu Başkanı ve Schwabach Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Cengiz İsmail ile dernek yöneticileri ve Feuchtwangen Belediye Başkan Yardımcısı katıldı.

Feuchtwangen’de yaşayan Batı Trakyalılarında yoğun ilgi gösterdiği Kültür Gecesi, Feuchtwangen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı İbrahim Ahmet’in açılış konuşması ile başladı. Ardından Türkiye’nin Nürnberg Başkonsolusu Selim Kartal yaptığı konuşmada Avrupa’da ki Batı Trakyalı Türklerin birlik ve beraberliğinin önemine değinerek Batı Trakya Türk Azınlığı’nın hakları konusunda Avrupa’da ki mücadelelerinden dolayı kendilerini tebrik ettiğini belirtti. Ardından Feuchtwangen Belediye Başkan Yardımcısı yaptığı konuşmada Batı Trakya Türklerinin Almanya’nın ve Avrupa’nın sosyal ve kültürel mozaiğinin önemli bir parçası olduklarını söyleyerek geceye katılmaktan mutluluk duyduğunu iletti.

Avrupa’da ki Batı Trakyalıların birlik ve beraberliği hak arama mücadelemiz için önemlidir.

Daha sonra ise geceye katılan ABTTF Genel Başkanı Halit Habipoğlu yaptığı konuşmada bu geceye katılmaktan ve Batı Trakyalıların birlik ve beraberlik içinde olduklarını görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek Avrupa’da yaşayan bütün Batı Trakyalıların birbirlerine destek olmalarının hak arama mücadelemiz için son derece önemli olduğuna değindi. Habipoğlu konuşmasında „Batı Trakya Türkleri bu etkinlikler sayesinde dayanışma içinde olduklarını gösteriyorlar. Bu birlik ve beraberlik A-zınlığımızın haklarının verilmesi konusunda yürüttüğümüz kararlı ve demokratik mücadelemizin en önemli dayanağıdır“ dedi. Habipoğlu „Avrupa’da ki Batı Trakya Türk Derneklerinin ve Federasyonu-muzun en önemli görevi lobicilik faaliyetleridir. Burada da Feuchtwangen Belediye Başkan Yardımcısı’nın geceye katılımı gösteriyorki Feuchtwangen Derneğimiz üzerine düşen lobicilik görevini en iyi şekilde yerine getiriyor ve Batı Trakya Türk Azınlığı’nın bu bölgedeki tanıtımını en eyi şekilde gerçekleştiriyor“ diyerek konuşmasını sürdürdü. Feuchtwangen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Y-ardımlaşma Derneği’nin 15. yılınıda kutlayan Habipoğlu derneğin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.


Kültür Gecesi’ne katılan Batı Trakyalılar coşku içinde birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Konuşmaların ardından geceye katılan yetkililer ile ABTTF yöneticileri ve Güney Teşkilat Kolu ve Schwabach Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticilerine birer plaket sunan Feucht-wangen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı İbrahim Ahmet kendilerini bu güzel gecede yalnız bırakmayan ABTTF Genel Başkanı Halit Habipoğlu’na teşekkürleri-ni iletti. Gecede Feuchtwangen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin 15. yılı anısına derneğin kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde emeği geçen bütün eski başkan ve yöneticilere-de birer plaket verildi.

Konuşmalar ve plaket töreninin ardından Stuttgart Edirne Halk Oyunları Ekibi’nin sunduğu Trakya yö-resi halk oyunları gösterisi ilgi ile izlenirken Feuchtwangen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin dans grubunun gösteriside beğeni topladı. Çekilişle katılımcılara hediyelerin dağıtıldığı gece Batı Trakya yöresine ait şarkı ve danslarla bir birlik ve beraberlik havası içinde coşkuyla devam ederken, katılımcıların memnuniyetlerini ifade ederek ayrıldıkları gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.
GALERİ