ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Anavatanımız Türkiye’nin ve tüm Türk milletinin başı sağ olsun

24.10.2011
Sevgili Batı Trakya Türkleri,

Öncelikle anavatanımız Türkiye’nin Van ilinde meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek sözlerime başlamak isterim. Deprem ile ilgili haberleri basından endişe ile takip ediyorum, çok ama çok büyük uğraş var şimdi orada enkaz altındaki yaralılara ulaşmak için. Allah her birinin yardımcısı olsun…

Anavatanımızda 19 Ekim Çarşamba günü Hakkari’nin Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde sekiz ayrı hedefe teröristlerce düzenlenen saldırı sonrası yaşanan çatışmalarda 24 Türk askerinin şehit edildiğini, 22 Türk askerinin ise yaralandığı haberini derin bir üzüntü ile öğrendik. Dün ise Çukurca ilçesindeki Kazan Vadisi ve Şemdinli ilçesi Tekeli yöresindeki operasyonlarda üç Türk askeri daha şehit oldu. Türk şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm Türk halkına başsağlığı, yaralı Türk askerlerimize de acil şifalar diliyoruz.

Sevgili Batı Trakyalılar,

Yaşanan bu üzücü olaylar karşısında üzülmemek, etkilenmemek mümkün değil… Ama hayat devam ediyor. Anavatanımızda gündem deprem ve terörken vatanımızdaki gündem ise iflas… Geçen Perşembe günü yeni tasarruf paketinin onaylanması sırasında dışarıda yeni kesintileri protesto etmek amacı ile gerçekleştirilen mitinglerde göstericiler arasında yaşanan çatışmalarda bir kişi başından aldığı darbe nedeni ile yaşamını yitirdi. Bu üzücü haber karşısında derin bir üzüntü yaşadığımı da ayrıca ifade etmek isterim…

Üzücü haberlere rağmen hayatın devam ettiği de bir başka gerçek… Bizler Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını gündemde tutmak amacı ile çalışmaya devam ediyoruz. Basında çıkan haberlerden takip ettiğiniz üzere uluslararası düzeyde yoğun bir tempo yaşadığımız bir dönem içerisindeyiz. Brüksel’de, Avrupa Parlamentosu’nda milletvekilleri ile Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını görüşmeye devam ediyoruz. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne (AKPM) geçmişte olduğu gibi bugün de düzenli olarak çalışma ziyaretinde bulunarak azınlığın sorunlarını dile getiriyoruz. Bununla birlikte yeni bir gelişme olarak Avrupa Birliği’nin itici güçlerinden olan Almanya’da Federal Meclis Bundestag üyeleri ile görüşmeye başladık. Resmi çalışma ziyaretleri kapsamında gerçekleştirilen lobi çalışmalarının yanı sıra uluslararası düzeyde gerçekleştirilen toplantılara da katılmaya devam ediyoruz. Son olarak Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği ile birlikte Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı İnsani Boyut Uygulama Toplantısı’na katıldık. Orada da Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını dile getirdik.

Sevgili hemşerilerim,

Üzücü haberler ile başladığım sözlerime bir de sevinçli haber ile devam etmek isterim. Genç ABTTF, Almanya’nın Bautzen/Budysin kentinde Sorb azınlığın gençlik örgütü PAWK’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Azınlıkları Gençliği (YEN) Gençlik Lideri Semineri’nde yapılan oylamada YEN’e üye olarak kabul edildi. Genç ABTTF’nin kısa zamanda böylesine önemli bir başarı elde etmesi çok sevindirici… Bununla birlikte Genç ABTTF Sözcüsü Fatma Reşit, YEN Politika Komiseri seçilerek YEN Yönetim Kurulu’na üye oldu. Fatma Reşit’in YEN’in yönetimine seçilmesi apayrı bir duygu… Başta kendisini ve tüm ABTTF’yi bu başarı dolayısı ile tebrik ediyorum. ABTTF’nin uluslararası düzeyde yıllardır sergilediği başarılı performansın aynısını Genç ABTTF’den de bekliyorum. Böylece Genç ABTTF, Avrupa’da yaşayan azınlık gençlik kuruluşları ile ABTTF’nin FUEN ile sahip olduğu ilişkinin bir benzerini kuracak. Batı Trakya Türk Azınlığı’nı, Türk kültürünü tanıtacak, YEN çatısı altında Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını dile getirecek.

Diasporada yaşan biz Batı Trakya Türklerinin çocuklarının yabancı bir ülkede yaşamalarına ve memleketlerini yalnızca izin dönemlerinde ziyaret etmelerine rağmen Batı Trakya Türk Azınlığı’na sahip çıkarak azınlığın sorunlarını uluslararası düzeyde gündeme getirmeye çalışmaları bizleri çok ama çok mutlu ediyor. Bununla birlikte bugün Genç ABTTF’nin elde ettiği başarı, geçmişte Almanya’ya göç eden büyüklerimizin yaşadıkları bölgelerde toplanarak dernek ne kadar da doğru bir karar olduğunu gösteriyor.


Halit Habipoğlu
ABTTF Başkanı
GALERİ