ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yeni yıla iki mutlu, bir acı haber ile başladık!

14.01.2011
Sevgili Batı Trakya Türkleri,

Yeni yıla sevdikleriniz ile birlikte mutlu ve huzurlu bir başlangıç yapmış olduğunuzu umuyorum. Umarım hepimiz için yıl aynı güzellikte devam eder. Umarım 2011, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarının çözülmesi yolunda gerçek ve somut adımların atıldığı bir sürecin başlangıcı olur.

Saygıdeğer Batı Trakyalılar,

Batı Trakya Türk Azınlığı için yeni yılın ilk haberi Gümülcine Müftüsü(atanmış) Meço Cemali’nin görev süresinin Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile uzatılması oldu. Görev süresi 24 Aralık 2010 tarihinde sona eren Gümülcine Müftüsü(atanmış) Meço Cemali’nin görevi yenilendi; Meço Cemali yeni dönemde de atanmış müftü görevini yürütmeye devam edecek. Böylelikle Batı Trakya, uzun yıllardır devam eden ve zaman içerisinde karmaşık bir yapı oluşturan müftülük sorunu ile yeni yıla başladı. Müftü sorunu Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da gündemindeydi… 3. Büyükelçiler Konferansı’nda konuşmak üzere Erzurum’a giden Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Patrikhane konusunda olumlu adımlar atıldığını, yeni adımların artarak atılacağına inandığını söyledi. Papandreu’dan sonra konuşan Başbakan Erdoğan ise Türkiye’nin olumlu adımlarına karşılık Batı Trakya’da müftülerin tanınmadığını, aksine devlet tarafından atanmaya devam ettiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, “Patrik atamamız ne kadar yanlışsa müftü atanması da o kadar yanlış” dedi. Yeni bir yıl işte bu şekilde müftü sorunu ile başladı. Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitri Druças, farklı zamanlarda verdikleri mülakatlarda Erzurum’da müftü sorununu da görüştüklerini doğruladılar. Türkiye ve Yunanistan arasında görüşmeler, Davutoğlu’nun Mart ayında Yunanistan’ı ziyareti ile devam edecek. Bakalım bu ziyaret biz Batı Trakya Türkleri için neler getirecek?

Sevgili dostlar,

Yeni yılın ilk ayında iki mutlu bir de üzücü bir haber aldık. İzniniz ile öncelikle mutlu haberleri sizlerle paylaşmak isterim. İlk mutlu haber 7 Kasım 2010 yerel seçimlerinde Gümülcine’de “Eşitliğe İlk Adım Listesi”ne başkanlık eden Sibel Mustafaoğlu’nun, Gümülcine Belediyesi Meclis Genel Sekreteri seçilmesi oldu. İskeçe’den sonra Gümülcine’de de Batı Trakya Türk Azınlığı’nın bağımsız liste ile seçime gitmesinde önemli bir role sahip, geçmişte Rodop Vali Yardımcısı olarak başarılı işlere imza atmış saygıdeğer Sibel Mustafaoğlu’na yeni görevinde başarılar dilerim. Bununla birlikte Batı Trakya Türk kadınının modern ve başarılı bir yüzü olması dolayısı ile Sibel Mustafaoğlu’nu ayrıca tebrik etmek isterim.

İkinci mutlu haber ise yerel seçimlerin ardından belediye başkan yardımcılarını belirleyen Yassıköy, Mustafçova ve Kozlukebir’den sonra Gümülcine’nin Rıdvan Molla İsa’yı Teknik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı, Mehmet Devecioğlu’nu ise Temizlik İşleri ve Yeşil Alandan Sorumlu Başkan Yardımcısı seçmesi oldu. Asıl sevindirici olan ise Batı Trakya Türk Azınlığı tarihinde bir ilk olarak Rıdvan Molla İsa’nın Gümülcine Belediyesi Başkan Vekili görevine getirilmesi… Değerli dostum Rıdvan Molla İsa’ya başkan vekili görevinde bir kez daha başarılar dilemek isterim.

Hemşerilerim,

Acı verici ve üzücü haberi sona saklamayı tercih ettim. Almanya’nın Lauf kentinde yaşayan 42 yaşındaki hemşerimiz İsmet Yusuf, 12 Ocak Çarşamba akşamı aniden rahatsızlanarak yaşamını yitirdi. Sizlerin de gayet iyi bildiği üzere değerli arkadaşımız İsmet’e 2009 yılında plazmasitom teşhisi konmuştu. Ender rastlanan doku tipine sahip İsmet için kök hücre nakli son şans olarak görülüyordu. Bunun için önce Röthenbach’ta doku tipleme günü düzenlendi, ancak uygun doku maalesef bulunamadı. Sonrasında Witten’de bir doku tipleme günü daha düzenlendi, onu kurtaracak dokuyu bulmak için. Ancak olmadı, İsmet’i birkaç gün önce kaybettik.

ABTTF ailesi adına bir kez daha sevgili İsmet’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabırlar dilerim. Nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun.


Halit Habipoğlu
ABTTF Başkanı
GALERİ