ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF FUEN Azınlık Eğitimi Konferansı’na katılıyor

30.08.2007
FUEN Azınlık Eğitimi Konferansı’nı 31 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında Almanya’nın Flensburg kentinde düzenliyor. Ulusal azınlıkların eğitim sorunlarının tartışılacağı konferansta, azınlıkların eğitimle ilgili önlerindeki engeller masaya yatırılacak ve çözüm önerileri tartışılacak. 65 delegenin katılacağı konferans, Almanya Schleswig-Holstein Eyalet Eğitim Bakanlığı ve Danimarka Eğitim Bakanlığı tarafından da destekleniyor.

Avrupa’nın değişik azınlıklarının katılacağı konferansa ABTTF de FUEN asil üyesi olmasının ardından iki kişilik bir heyetle iştirak edecek. ABTTF adına Genel Sekreter Özkan Reşit ve Akademik Araştırmalar Direktörü Barış Hasan’ın katılacağı konferansta Batı Trakya Türk Azınlığı’nın eğitim sorunları gündeme getirilecek ve Yunanistan’da azınlıkların karşı karşıya bulunduğu sorunlar gündeme taşınacak. ABTTF Batı Trakya Türk Azınlığı’nın eğitimi ile ilgili çalışmalarını temsilcilere sunarak Azınlığın eğitim sorunlarını ayrıntılı bir şekilde anlatacak.

Eğitimle ilgili sorunlarımızı Avrupa gündemine taşımaya başlıyoruz

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın eğitimle ilgili sorunlarının ilk kez bu denli ciddi bir platformda dile getireceklerini belirten ABTTF Genel Sekreteri Özkan Reşit „daha önce Azınlığımızın eğitimi ile ilgili sorunlarımızı anlatan bir çok çalışma yaptık ve bunları yayınladık. Ancak lobicilik anlamında, uluslararası platformlarda ilk kez sadec azınlıkların eğitimiyle ilgili bu kadar ciddi bir konferans organize ediliyor. Burada Batı Trakya Türk Azınlığı’nın eğitimle ilgili sorunlarını Avrupalılara ilk kez birebir anlatma ve lobi yapma fırsatı bulacağız. Bunu da iyi değerlendirip Azınlığımızın eğitim sorunları ile ilgili uluslararası destek bulacağımıza inanıyorum“ şeklinde konuştu.

Bu konferans ile birlikte Batı Trakya’nın eğitim sorunlarının Avrupa gündemine ciddi olarak taşınmaya başlanacağını belirten Genel Sekreter Özkan Reşit „ABTTF olarak FUEN üyeliğimizin gerçekleşmesinin ardından Azınlığımızın bütün sorunlarını anlatacağımızı söylemiştik. Şu an eğitimle ilgili yapılan bu konferans son derece önemli. Avrupalı bir çok azınlık da bizim gibi eğitim konusunda sıkıntılar yaşıyor. Avrupalı azınlıklarla ortak bir çalışma yapabilirsek bundan sonra eğitim sorunlarımız sürekli olarak Avrupa gündeminde yer alacak. Bu şekilde eğitim sorunlarımızın çözümü yönünde hükümetlerin adım atmasını sağlayabilir ve Azınlığımızın Batı Trakya’da standartların çok altında olan eğitim şartlarının düzelmesini sağlayabiliriz“ dedi. Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği de (BTAYD) bit temsilci göndererek katılacak. FUEN Azınlık Eğitimi Konferansı 2 Eylül Pazar günü sona erecek ve konferansın sonunda azınlıkların eğitiminin önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik hükümetlere hitaben bir bildiri yayınlanacak.

GALERİ