ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Eğitimde top çevirmece!

02.01.2025

Sevgili okurlar, 

2024 yılını geride bıraktık...

Umarım yeni yılı sevdiklerinizle keyif dolu bir şekilde karşıladınız; aile sıcaklığında neşeli bir yılbaşı geçirdiniz. 

Toplumsal olarak ne yazık ki Aralık ayının son günlerinde gündemimizde yine eğitim konusu vardı. 

Ülkemizi yönetenler bizimle alay edercesine açıklamalarda bulundular.

Bildiğiniz gibi İskeçe’deki Türk Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde öğrenci sayısı çok, ancak yeterli sayıda derslik yok. 

Bu nedenle bu okulumuzda yıllardır vardiyalı eğitim uygulanıyordu.

Ancak  vardiyalı sistemin de başka zorlukları olduğundan öğrencilerimiz, velilerimiz ve encümenler vardiyalı eğitime karşı çıkarak soruna nihai bir çözüm üretilmesini, yani yeni bir okul binası tahsis edilmesini istiyorlardı. 

Hatta vardiyalı eğitime karşı çıkan öğrenciler, veliler ve öğrenciler 2019 ve 2023’te protesto eylemleri gerçekleştirmişlerdi. 

Bu konu bölgemizdeki yöneticiler ve siyasiler tarafından da gündeme taşındı, talepler Atina nezdinde dile getirildi. 

Nitekim vardiyalı eğitim son buldu, fakat bu kez de mevcut okul binasında öğrencilerimiz aşırı kalabalık sınıflarda öğrenim görmek zorunda kaldılar.

Aradan epey zaman geçti, ancak okulumuzdaki soruna nihai bir çözüm üretilmedi. 

Yeni okul binası talebine ısrarla karşılanmadı. 

Milletvekillerimizinden Hüseyin Zeybek konuyu tekrar meclis gündemine taşıdı, Eğitim Bakanı’na mecliste soru önergesi sundu. 

Bakan Yardımcısı Zeta Makri, okulun mevcut binasının iyi durumda olduğunu söyledi; 

Ayrıca yeni okul binası talebinin bakanlığının yetkisinde olmayıp İskeçe Belediyesi’nin yetkisinde olduğunu söyledi. 
Bu kez konu İskeçe Belediyesi’nin gündemine geldi. 

Belediye Meclisi toplantısında İskeçe Belediye Başkanı Stratos Kontos, okulun İskeçe Belediyesi’ne değil tamamen Eğitim Bakanlığına bağlı olduğunu, dolayısıyla bakanlığa başvurulması gerektiğini söyledi.

Deyim yerindeyse herkes topu birbirine attı!

2025 yılında görünen o ki eğitim konusu epey öne çıkacak, İskeçe’deki okul binası sorunu konusu dahil eğitim konusunda hararetli günler yaşayacak gibiyiz. 

İskeçe’de yeni okul binasının tahsis edilmesi konusunun yılan hikayesine dönüşmesi konusunda daha yıl bitmeden adım attık. 

Vardiyalı eğitim konusunu Avrupa Parlamentosu’nun gündemine taşıdığımız soru önergelerinden sonra yeni bina talebi konusunun şimdi de bakanlık ve belediye arasında top çevirmeye döndüğünü uluslararası düzeydeki tüm ilgililere ilettik. 

Aralık’ta yaşanan bu gelişmeleri Avrupa Parlamentosu, AGİT, BM ve Avrupa Konseyi’nde ilgili tüm herkese ve uluslararası düzeydeki sivil toplum kuruluşlarına aktardık, bu akıl tutulması top çevirmecenin bizimle alay edercesine olduğunu söyledik. 

2025 için de yol haritamız hazır!

Yıl boyunca ne gelişme yaşanırsa bunu her zaman olduğu gibi uluslararası düzeye taşımaya devam edeceğiz. 

Hep dediğimiz gibi yolumuz uzun, biz de azimliyiz!

Herkese sağlıklı, afiyet ve neşe dolu bir yıl dileriz. 

Sağlıcakla kalın.

Halit Habip Oğlu
ABTTF Başkanı

GALERİ