ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya Türk toplumunun değerli büyüklerinden Rıza Kırlıdökme vefat etti

09.08.2023

Batı Trakya Türk toplumunun önemli isimlerinden İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Ortaokulu-Lisesi Eski Yöneticisi Rıza Kırlıdökme, 8 Ağustos 2023 Salı günü İskeçe’deki evinde vefat etti. 

Batı Trakya Türk toplumunun tarihi hakkında geniş bir arşive sahip toplumumuzun öncü isimlerinden Rıza Kırlıdökme, Batı Trakya Türk toplumuna uzun yıllar boyunca azınlık okulunda yaptığı yöneticilik, İskeçe Türk Birliği’nde yaptığı başkanlık ve Gündem Gazetesi’nde yazdığı köşe yazılarıyla hizmet etti. 88 yaşında Hakk’a yürüyen Rıza Kırlıdökme, Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF)’nun uluslararası alanda yürüttüğü çalışmalarda da zengin arşivi ve engin bilgi birikimiyle Federasyon’umuza yardımcı oldu. 

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanlık Kurulu olarak Avrupa’da yaşayan tüm Batı Trakya  Türkleri ailesi adına çok kıymetli büyüğümüz, toplumumuzun önemli isimlerinden Rıza Kırlıdökme’ye Allah’tan rahmet, kederli ailesi, yakınları ve tüm Batı Trakya Türk toplumu camiasına başsağlığı ve sabırlar dileriz.

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun!
 
*Fotoğraf: www.gundemgazetesi.com 

GALERİ