ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Bakoyanni, Batı Trakya Türk toplumu ile ilgili asılsız iddialarını sürdürüyor

21.06.2023

ABTTF Başkanı: “Bakoyanni, toplumumuzu yine hedefe koyarak, asılsız suçlamalarda bulunarak bizleri partisinin seçim kampanyasının malzemesi olarak kullanmaya devam ediyor. Bakoyanni ve ülkemizin diğer üst düzey siyasetçilerinin toplumumuzu ötekileştiren ve onun hür iradesini hiçe sayan açıklamaları demokrasinin beşiği olduğunu iddia eden ülkemizin uluslararası alandaki itibarı ve saygınlığına da ciddi zarar vermektedir.”

Ülkemiz Yunanistan Eski Dışişleri Bakanı ve Trakya Kalkınma Komisyonu Başkanı Dora Bakoyanni, 19 Haziran 2023 tarihinde parapolitika.gr haber portalına verdiği röportajda yabancı bir gücün sırf kendi çıkarları için Batı Trakya Türk toplumunu araç olarak kullanamayacağını ileri sürdü.

Röportajında Yeni Demokrasi Partisi (YDP) olarak (Batı) Trakya’da yeşerecek, gelişecek, ahenk içinde yaşayacak, bölgenin kalkınma ve refahından pay alacak bir azınlık istediklerini belirten Bakoyanni, yeni hükümetin Trakya Kalkınma Komisyonu’nun nihai raporunun eğitim, kültür, kurumsal değişiklikler ve kalkınma düzeyinde pratikte uygulanmasını sürdürmesi gerektiğini ifade etti. 

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “YDP’nin önemli isimlerinden Dora Bakoyanni, oy toplamak için Batı Trakya Türk toplumunu yine hedefe koyarak, asılsız suçlamalarda bulunarak bizleri partisinin seçim kampanyasının malzemesi olarak kullanmaya devam ediyor. Bakoyanni, yakın zaman önce Rodop ilinde bir Türk köyünü ziyaretinde de toplumumuz mensuplarının kendilerine oy vermemeleri halinde koşulların daha da zorlaşacağını belirterek toplumumuzu örtülü bir şekilde tehdit etmiş, genel seçimler öncesinde toplumumuzun hür iradesine ipotek koymaya çalışmıştı. Dolayısıyla bizleri siyasi çıkarları için araç olarak kullanan bizzat kendileri! Ülkemizde daha önce hiçbir genel seçim öncesinde yaşanmayan şekilde siyasi alanda ötekileştirme ve damgalama söylemine maruz kalmaktayız. Toplumumuzu hedef alan bu söylemin dozu 25 Haziran’daki genel seçimler yaklaştıkça daha da artmış vaziyette. Bakoyanni ve ülkemizin diğer üst düzey siyasetçilerinin toplumumuzu ötekileştiren ve onun hür iradesini hiçe sayan açıklamaları demokrasinin beşiği olduğunu iddia eden ülkemizin uluslararası alandaki itibarı ve saygınlığına da ciddi zarar vermektedir.” dedi.

*Fotoğraf: www.anadoluimages.com 

GALERİ