ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Schweinfurt derneğimizden 29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü’nü anma etkinliği

30.01.2023

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Schweinfurt Batı Trakya Türk Aile Birliği, 29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü’nün 35. yıl dönümünü 29 Ocak 2023 Pazar günü dernek lokalinde düzenlediği özel etkinlik ile andı. ABTTF Başkan Yardımcısı Ali Osman’ın iştirak ettiği anma etkinliğine Schweinfurt derneğinin yönetici ve üyeleri eş ve çocuklarıyla katıldı.

Anma etkinliği bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ardından ABTTF Başkan Yardımcısı Ali Osman açılış konuşması yaparak konukları selamladı. Sonrasında Schweinfurt Derneği Başkanı Mustafa Deli yaptığı konuşmada, Batı Trakya Türk toplumunun hak arama mücadelesinde dönüm noktası olan bu özel günün yıl dönümü vesilesiyle düzenlendikleri anma etkinliğine katılımları için konuklara teşekkür etti. Deli, 29 Ocaklardaki mücadele ruhunun her zaman hatırlanacağını ve devam edeceğini belirterek, Batı Trakya Türkleri arasındaki birlik ve beraberliğin daim olmasını diledi.

Konuşmaların akabinde 29 Ocak 1988’deki kitlesel protesto eyleminin yapılmasına yol açan olaylar, protesto yürüyüşü ve 29 Ocak 1990’da Batı Trakya Türklerine yapılan saldırıları anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.    

Anma etkinliği konuklara yemek ikramı ile sona erdi.
 

GALERİ