ABTTF
EL
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ Bülten İcon
Batı Trakya

Επιτέλους η πανδημία λήγει

16.05.2022

Αγαπητοί αναγνώστες, 

Τα ήθη και τα έθιμα αποτελούν την πνευματική κουλτούρα των κοινοτήτων και η κάθε κοινότητα προσπαθεί να διατηρήσει καθώς και να μεταφέρει τα δικά της ήθη και έθιμα από γενιά σε γενιά

Εδώ και δύο χρόνια δεν μπορέσαμε να ζήσουμε και να διατηρήσουμε τα ήθη και τα έθιμα μας κατά τη διάρκεια των ιερών μηνών του Ραμαζανιού λόγω των περιορισμών της πανδημίας. 

Ύστερα από δύο θλιβερά χρόνια ανταμώσαμε και πάλι κατά το μήνα του Ραμαζανιού. 

Κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού οι σύλλογοι και οι οργανώσεις μας διοργάνωσαν προγράμματα ιφτάρ στη χώρα μας και στο εξωτερικό αντίστοιχα. 

Η κοινότητα μας αντάμωσε σε συλλογικά γεύματα ιφτάρ στους οικισμούς. 

Και εμείς που βρισκόμαστε στο εξωτερικό ανταμώσαμε στα γεύματα ιφτάρ των συλλόγων μας. 

Ακόμα και στην ιδιωτική μας ζωή, μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα, βρεθήκαμε σε οικογενειακά ιφτάρ και ζήσαμε την ομορφιά της συγκέντρωσης γύρω από το ίδιο τραπέζι κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού. 

Λαχταρήσαμε σε αυτά τα γεύματα του ιφτάρ και κουβεντιάσαμε στο έπακρο.

Στο τέλος του Ραμαζανιού, επιτέλους κάναμε τις προσευχές μας για το Μπαϊράμ καθώς και τις επισκέψεις όπως συνηθίζεται.  

Αμέσως μετά ήρθε το Hıdırellez, ένα από τα πιο όμορφα μας ήθη και έθιμα. 

Γιορτάσαμε μαζί την έλευση της άνοιξης στο φεστιβάλ που διοργάνωσε ο σύλλογός μας στη πόλη Meschede.

διεθνή χώρο αρχίσαμε να επιστρέφουμε σιγά σιγά στην παλιά τάξη με την απώλεια της επίδρασης της πανδημίας.

Οι διαδικτυακές εκδηλώσεις είτε μετατράπηκαν σε υβριδικές διαδικτυακές και δια ζώσης συσκέψεις, είτε άρχισαν να γίνονται μόνο ως δια ζώσης συναντήσεις όπως παλιά.

Συναντήσεις στα Ηνωμένα Έθνη, στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ακόμη και στην Αθήνα άρχισαν να διοργανώνονται όπως παλιά.

Τον Μάρτιο, παρακολουθήσαμε δια ζώσης τη συνεδρίαση του ΟΗΕ στη Γενεύη και τη συνεδρίαση του ΟΑΣΕ στη Βιέννη.

Παρακολουθήσαμε τη διαδικτυακή συνάντηση της Διακομματικής Ομάδας Μειονοτήτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Απρίλιο και την υβριδική συνάντηση του ΟΑΣΕ τον Μάϊο.

Όπως παρατηρείται, ετοιμαζόμαστε να επιστρέψουμε σταδιακά στην παλιά κανονικότητα, αν και οι διαδικτυακές δραστηριότητες συνεχίζουν να κυριαρχούν στη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων. 

Ενώ στη χώρα μας οι συζητήσεις για πρόωρες εκλογές πληθαίνουν μέρα με τη μέρα. 

Ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης συνέχισε να επιμένει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν σύμφωνα με το συνηθισμένο ημερολόγιο στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο και δήλωσε ότι θα εξετάσουν την κατάσταση μετά από ένα χρόνο. 

Ωστόσο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης πραγματοποίησαν τα τακτικά τους συνέδρια και ξεκινούν τις προετοιμασίες τους πριν από τις εκλογές.

Υπό το φως αυτών των εξελίξεων, ελπίζω να έχει λήξει πλέον η πανδημία.

Επιπλέον ελπίζω να μην αποτελούν παγκόσμια απειλή τα νέα της νέα επιδημίας στην Κίνα. 

Διότι ο καθένας μας πέρασε δύσκολες εποχές λόγω της πανδημίας και ευτυχώς ότι η πανδημία έχει χάσει την επίδρασή της σε μεγάλο βαθμό.

Έπειτα από τις καλοκαιρινές διακοπές, αναμένω να ακούσω ότι έχει λήξει εντελώς η πανδημία.

Με το παρόν, εύχομαι σε όλους μια περίοδο καλοκαιριού και διακοπών γεμάτη υγεία, χαρά και ηδονή πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, που ολοένα και πλησιάζουν.

Με εκτίμηση. 

Χαλήτ Χαμπίπ Ογλού
Πρόεδρος ABTTF

 

ΓΚΑΛΕΡΙ