ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun!

08.03.2021

ABTTF Başkanlık Kurulu olarak Batı Trakya Türk kadınlarının ve dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten duygularımızla kutluyoruz.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart’ı “Dünya Kadınlar Günü” ilan etmesinin ardından kutlanmaya başlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün yılki teması Birleşmiş Milletler tarafından “Liderlikte kadınlar: Kovid-19 dünyasında eşit bir geleceği başarmak” olarak belirlendi. 

Söz konusu tema ile bu yıl dünya çapında kadınların ve kızların daha eşit bir geleceği şekillendirme ve Kovid-19 salgınından kurtulma konusundaki muazzam çabaları kutlanıyor. BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi kadınların hayatın tüm alanlarında tam ve etkili katılımının ve liderliğinin herkes için ilerlemeyi sağlayacağını ancak kamu yaşamında ve karar alma sürecinde kadınların yeterli düzeyde temsil edilmediğinin altını çiziyor.

BM Genel Sekreteri’nin raporuna göre kadınların 22 ülkede devlet veya hükümet başkanı olduğu ve dünyadaki ulusal parlamentolarda sadece %24,9 oranında kadınların yer aldığı belirtiliyor. Raporda, şu anki ilerleme oranıyla hükümet başkanları arasında sosyal cinsiyet eşitliliğine ulaşmanın 130 yıl süreceği not ediliyor. 

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanlık Kurulu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yayımladığı mesajda, “Yunanistan, Türkiye, Almanya ve diğer farklı ülkelerde yaşayan, Batı Trakya Türk toplumunun hak arama mücadelesinde her zaman en ön saflarda yer alan Batı Trakya Türk kadınlarının ve tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü en içten duygularımızla kutluyoruz. Birleşmiş Milletler’in bu yıl için tema olarak belirlediği eşit bir geleceğin başarılması ancak tüm devletlerin, uluslararası kuruluşların ve sivil toplumun bu hedefe ulaşmak için birlikte çalışması ile mümkün olacaktır. Kadına şiddetin son bulduğu, kadının hayatın her alanında eşit bir şekilde yer aldığı bir dünya temenni ediyoruz.” açıklamasında bulundu. 

*Fotoğraf: www.unwomen.org 


 

GALERİ