ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Üye derneklerimizden aldığımız güçle çalışmalarımıza yılmadan devam ediyoruz! 

07.01.2020

Sevgili okurlar, 

Yıl sonu olması dolayısıyla uluslararası faaliyetler açısından sakin geçen Aralık ayında üye derneklerimize ziyaretlerde bulunduk.

Federasyon’umuzun şeffaf çalışmalarını düzenli ve sürekli olarak kamuoyu ile paylaşsak da ziyaretler vesilesiyle derneklerimizi doğrudan bilgilendirdik.

ABTTF olarak 2019 yılında Batı Trakya’da yaşanan önemli gelişmeler karşısında gerçekleştirdiğimiz çalışmalar hakkında derneklerimizin yönetici ve üyelerini bilgilendirdik.

Batı Trakya Türk toplumunun çözüm bekleyen sorunları ile ilgili olarak ABTTF’nin 2020 yılında izleyeceği yol haritasını aktardık, derneklerimizden aldığımız güçle yolumuza yılmadan devam edeceğimizi vurguladık.

Derneklerimiz, faaliyet gösterdikleri bölgelerde yaşayan Batı Trakya Türklerini bir çatı altında toplamaları dolayısıyla önemli bir görev üstlenmektedirler.

Bununla birlikte son yıllarda derneklerimizden bazıları maddi sorunlar nedeniyle lokallerini kapatmak zorunda kaldılar.

Geçtiğimiz 2019 yılında yine bir derneğimiz lokalini kapattı.

Umarım en yakın zamanda lokallerini kapatmak zorunda kalan derneklerimiz, Batı Trakya Türklerinin buluşma ve kaynaşma yeri olan lokallerine tekrar kavuşurlar. 

Bu da ancak o bölgelerde yaşayan Batı Trakya Türklerinin derneklerimize sahip çıkması ile mümkün olabilir.

ABTTF de derneklerimizin yeniden eski güçlü günlerine dönmeleri amacıyla üç yıl önce başlattığı yol haritası kapsamında, 29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü anma etkinlikleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri, iftar yemekleri ve aşure günleri gibi sosyal ve kültürel etkinlikler için derneklerimize maddi katkıda bulunmaktadır.

ABTTF olarak sağladığımız bu imkanlar sayesinde derneklerimizden bazılarının tekrar canlanarak faal hale geldiklerini görmemiz, aldığımız bu cesaretli kararın ne kadar isabetli olduğunun kanıtıdır.

Topluma fahri hizmet zor ama şerefli bir görevdir. O nedenle bu tür gönüllü insanlara her daim ihtiyacımız var.

Derneklerimiz, Batı Trakya’dan binlerce kilometre uzakta, diasporada kültürümüzü, örf ve adetlerimizi gelecek nesillere aktarmak için çalışmaktadır. 

ABTTF’yi ABTTF yapan derneklerimiz, toplumumuzu toplum yapan da örf, adet ve kültürümüzdür.

Bunun gerçekleşmesi de ancak ve ancak derneklerimiz sayesinde mümkündür.

Onun için derneklerimize sahip çıkmalıyız.

İyi ki derneklerimiz var!

2020 yılınızı kutlar, yeni yılın hepimiz için sağlık, başarı ve mutluluk dolu olmasını dilerim.

Saygılarımla. 


Halit Habip Oğlu
ABTTF Başkanı 

GALERİ