ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Avrupa’daki mücadelede 30 yılı geride bıraktık, peki gelecekten ne bekliyoruz?

06.03.2018
Sayın okuyucular,

28 Şubat 1988 tarihinde kurulan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’muzun (ABTTF) 30. yılını 3 Mart’ta gerçekleştirdiğimiz özel bir etkinlikle kutladık.

Almanya’daki derneklerimizin bir araya gelerek gerçekleştirdikleri toplantılardan Federasyon’u kurma kararına giden yolda neler yaşandığını o günlerin tanıklarından dinleme fırsatı edindik.

1988’de Federasyon’umuz kurulduğunda ilk yönetimde yer alarak tarihi bir görevi yerine getiren tüm yönetim kurulu üyelerini özel konuk olarak kutlamaya davet ettik.

Cumartesi günü ABTTF’nin ilk başkanı Cafer Alioğlu’nu ve ABTTF’nin kuruluşunda yer alan yedi dernekten biri olan Giessen derneğimizin eski başkanı ve uzun yıllar ABTTF yönetiminde görev yapan Ahmet Bilaloğlu’nun anılarını dinledik, ABTTF’ye yaptıkları hizmetler ve davamıza sağladıkları katkı dolayısıyla teşekkür plaketleri takdim ederek onları hak ettikleri şekilde onurlandırmak istedik.

O gece Almanya’daki dernekleşme sürecinin başladığı 1978’den bugüne kadar geçen otuz yılda yaşananları o günlerin kahramanlarından dinledik. 1985’te başlatılan imza kampanyasının mimarının Almanya’daki derneklerimiz olduğunu aktaran büyüklerimizden kampanyaya Yunanistan’da Dr. Sadık Ahmet’in destek vermesiyle Batı Trakya’da bir lider doğduğunu öğrendik.

Büyüklerimizin yaşadıklarını samimiyetle aktardığı kutlamada duygulu anlar yaşadık, dünün kahramanlarının Batı Trakya Türkleri için verdikleri mücadeleyi dinlediğimizde gözyaşlarımıza hakim olamadığımız anlar oldu.

Bu vesileyle bir kez daha Federasyon’umuzun kuruluşunda emeği geçen tüm büyüklerimize çok teşekkür ederiz!

Bugün ABTTF, Almanya’da merkez bürosu ve Brüksel’deki temsilciliği ile Batı Trakya Türklerinin bir nevi Dışişleri Bakanlığı!

30 yıldır Batı Trakya Türkleri adına hizmet veren bir kurum olarak yıllar içerisinde kazandığımız deneyimle birlikte gelecekteki 30 yıl için ilk adımları şimdiden atmak istiyoruz.

Almanya ağırlıklı olarak Yunanistan dışında yaşayan Batı Trakya Türklerinin sayılarının yıllar içerisinde çoğalmasıyla birlikte memleketten uzakta yaşayan Batı Trakya Türklerinin örf, adet ve geleneklerimizi muhafaza etmek için derneklerimize geçmişe kıyasla daha da büyük bir görev düşüyor.

Tabanımızı oluşturan derneklerimize düşen bu büyük görevde ABTTF olarak onları teşvik etmek istiyoruz.

Bundan böyle Batı Trakya Türkleri için tarihi, dini ve kültürel öneme sahip günlerde derneklerimizin gerçekleştireceği 29 Ocak anma törenleri, Dr. Sadık Ahmet anma törenleri, iftar sofraları için onlara maddi ve manevi destek vereceğiz. Bunun için ABTTF Mali Genel Kurulu’muzda kabul ettiğimiz yönetmelikle bunun ilk adımını atmış olduk.

Almanya’daki Batı Trakya Türkleri için başlatacağımız yeni dönemde yapacağımız çalışmaların yanı sıra Batı Trakya’da da yeni bir dönemin başlaması gerekiyor!

Öncelikle ülkemiz Yunanistan’da yaşamaya devam eden insanlarımıza umut vermemiz gerekiyor.

Batı Trakya Türkleri olarak özgüvenimizi tazeleyerek siyasi ve kültürel görünürlüğümüzü tüm ülkede sağlamalı, kendimizi tüm ülkeye tanıtmalıyız, anlatmalıyız.

Batı Trakya’mızı, toplumumuzu başkalarının taraflı görüşüne bırakmadan olduğumuz gibi ülkemizde ve dışarıda anlatabilmemiz ve bölgemizde yaşanan olayları anında tüm dünyaya duyurabilmemiz için haber içerikli bir ajans kurmaya ihtiyacımız var.

Böylece Batı Trakya Türkleri için yeni bir dönem başlatabilmemiz mümkün olacak, sesimiz daha gür çıkacak, bizi kulaktan dolma ve yalan haberlerle, yorumlarla değil doğrudan tanıma imkanı yaratacağız.

Özgüvenimiz daha da güçlü ve daha da sağlam olarak artık tek taraflı dayatmalara maruz kalmadan, bizimle ilgili kararları gerçek anlamda bizimle birlikte alan bir ülke yaratma olasılığını sonuna dek denemiş olacağız!

Son söz olarak;

Batı Trakya Türklerinin sesini uluslararası alanda duyurmak amacıyla kurulan Federasyon’umuz bugün 30 yaşında! Aynı hedef doğrultusunda yolumuza uzun yıllar devam edeceğiz! Daha nice yaşlara, hep birlikte, azimle!

Saygılarımla.


Halit Habip Oğlu
ABTTF Başkanı
GALERİ