ABTTF
EL
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ Bülten İcon
Batı Trakya

Εγγυητής των Τούρκων της Δυτικής Θράκης είναι η δυνατή μητερά πατρίδα Τουρκία!

14.12.2017
Αγαπητοί αναγνώστες,

Βρισκόμαστε κοντά στα τέλη του 2017. Δυστυχώς, φέτος, δεν υπήρξε καμία ευχάριστη εξέλιξη προς όφελος των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Παρά το γεγονός ότι τα δημοτικά σχολεία είναι αυτόνομα, έκλεισαν λόγω έλλειψης μαθητών. Οι μουφτήτες μας αρκετές φορές κλήθηκαν για κατάθεση στα δικαστήρια.

Πρόσφατα, ο μουφτής της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτά μηνών επειδή εκτέλεσε τελετή κηδείας .

Οι διοργανωτές των ενώσεών μας σαφώς στοχοποιηθήκαν από τις οργανώσεις που ακούσαμε για πρώτη φορά τα ονόματά τους και εκτέθηκαν σε μισητό λόγο.

Οι πρόεδροι των ενώσεών μας για διάφορους λόγους κλήθηκαν για κατάθεση στην αστυνομία.

Σε ένα κακό έτος, συνεχίσαμε τον αγώνα μας σε συνεργασία με τα θεσμικά μας όργανα στην Ευρώπη και τους φίλους της μειονότητας ενώ η μητέρα πατρίδα μας Τουρκία συνέχισε να έχει ανοιχτεί την αγκαλία της.

Η χώρα μας, μας αντιμετωπίζει σαν υιοθετημένοι, ενώ μας υποστηρίζει με ισχυρή βούληση η μητέρα πατρίδα μας Τουρκία.

Τέλος, η μητέρα πατρίδα μας για πρώτη φορά μετά από 65 χρόνια επισκέπτεται την Ελλάδα με το τίτλο πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήρθε στην Αθήνα ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του ομολόγου του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Ερντογάν στη συνάντηση με τον Παυλόπουλο, κάνοντας μια δήλωση στην ελληνική τηλεόραση είπε ότι η Συνθήκη της Λωζάννης χρειάζεται επικαιροποίηση.

Ενώ ο πρόεδρος της χώρας μας, λέγοντας "Δεν πιστεύουμε ότι η Συνθήκη της Λωζάννης χρειάζεται επικαιροποίηση που πρέπει να μεταρρυθμιστεί", η μητέρα πατρίδα μας υποστηρίζοντας εμάς είπε ότι οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν μπορούν να επιλέγουν τους αρχιμουφτήδες τους.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της μητέρα πατρίδας μας πρόσθεσε ότι οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν υποστηρίζονται στις επενδύσεις τους και ότι υπάρχει διακρίσεις στην περιοχή.

Ο Ερντογάν και ο Πρωθυπουργός της χώρας μας Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση στη συνέντευξη τύπου ήρθε στην ατζέντα και το θέμα της Λωζάνης.

Ο Τσίπρας, λέγοντας ότι η επικαιροποίηση της Λωζάνης δεν μπορεί να γίνει θέμα, ο Ερντογάν με σκληρό τόνο είπε, '' Η Συνθήκη της Λωζάνης καλύπτει μόνο το Αιγαίο; Οι μειονότητες στη Δυτική Θράκη δεν έχουν νόμο; Τώρα, εδώ με αυτή τη συμφωνία πώς θα διασφαλίσουμε τη νομοθεσία των μειονοτήτων;''

Μετά την επίσκεψη στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της μητέρα πατρίδας μας, ήρθε στην Δυτική Θράκη και παραβρέθηκε μαζί μας.

Ο Ερντογάν ήρθε στη Δυτική Θράκη προσωπικά και έδειξε σε όλους ότι οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν είναι μόνοι και ότι η Τουρκία είναι εγγυητής των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Ο πρόεδρος της μητέρα πατρίδα μας είπε, ''Πριν έχω έρθει ως πρωθυπουργός, και τώρα έτυχε να έρθω ως πρόεδρος. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό για μένα να είμαι μαζί με τους ομογενείς μου.'' και δήλωσε, ''Εσείς εδώ, στη γη σας, με την ταυτότητά σας, με την προσωπικότητά σας, δώσατε έναν αγώνα ύπαρξης.''

Αν και η χώρα μας επιμένει ότι η μειονότητα που ορίζεται στη Λωζάνη είναι μουσουλμανική μειονότητα, μετά από αυτή την επίσκεψη ο καθένας έχει ακούσει την παρουσία της τουρκικής κοινωνίας στη Δυτική Θράκη.

Οι κυβερνήτες της χώρας μας παρά με όλες της προσπάθειες πρέπει να αποδεχτούν την ύπαρξη της τουρκικής κοινωνίας στη Δυτική Θράκη. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια!

Πριν από την επίσκεψη του προέδρου της μητέρα πατρίδας μας μερικοί κύκλοι διανέμονται στα χωρία μας κάποιες αφίσες που γράφουν "Σκέψου το ξανά. Ο Ερντογάν θα φύγει. Εσύ θα είσαι και αύριο εδώ . ''
Ναι, ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης θα είμαστε εδώ και αύριο, όπως ακριβώς και στο παρελθόν. Ζούμε εδώ και αιώνες σε αυτή τη γη.

Όσοι θέλουν να κλείσουν τα μάτια τους σε αυτήν την πραγματικότητα είναι λάθος. Είμαστε Τούρκοι, είμαστε Τούρκοι της Δυτικής Θράκης. Έχθες ήμασταν εδώ, σήμερα είμαστε εδώ, και αύριο θα είμαστε εδώ.

Ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, έχουμε ως εγγυητή πίσω μας μια ισχυρή μητέρα πατρίδα τη Τουρκία.

Αν και δεν είχαμε καλή χρονιά ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, χάρη στην επίσκεψη του Ερντογάν φέτος θα είναι μια αξέχαστη χρονία για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Θα θυμόμαστε πάντα την επίσκεψη του προέδρου της μητέρα πατρίδας μας και με αυτό το τρόπο την υποστήριξη που μας έδωσε.

Με αυτή την ευκαιρία συγχαρώ σε όλους το νέο έτος , εύχομαι το 2018 να είναι μια ευημερούσα και όμορφη χρονιά για την τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης.


Με εκτίμηση.



Χαλίτ Χαμπίπογλου
Ο Πρόεδρος της ABTTF
ΓΚΑΛΕΡΙ