ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Zambunidis'ten

04.11.2004
Evros Valisi Nikos Zambunidis, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yannis Velinakis'e gönderdiği mektupta, Türk vatandaşlarına Yunanistan'a iki günlük vizesiz girişin sağlanmasını istedi.

Zambunidis mektubunda, iki ülke yerel yöneticileri, turizmcileri ve işadamları arasındaki iyi ilişkilerin iki ülke halkını ticaret ve turizm alanında kenetlediğini yazdı.

Vali Zambunidis, Türk turizmci ve işadamlarının Yunanistan'a gelişte karşılaştıkları mali ve bürokratik engellerin, Yunanistan'a yapmaları gereken ziyeretlerde aksamalara neden olduğunu ve bu durumun da işbirliğini olumsuz etkilediğini ifade etti. Zambunidis,Yunanlı işadamlarının Türkiye'ye rahatlıkla gidebildiği için Türkiye'ye yönelmenin daha yoğun olduğunu kaydetti.

Zambunidis mektubunda, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik için yaptığı çalışmalar sonucundaki gelişmelerin Türk -Yunan sınır işbirliği için önemli bir zemin hazırladığını da sözlerine ekledi. Dışişleri bakan yardımcısının Evros ilinin turizm açısından kalkınabilmesi için konuya hassasiyet göstereceğine inandığını belirten Zambunidis, Evros ilindeki tüm yerel yöneticilerin katılacağı ve konunun daha detaylı bir şekilde alınacağı bir toplantı için Velinakis'i Evros'a davet etti. Bu arada, Kuzey Ege Adaları Valileri'nin de Evros Valisi Zambunidis'in bu teklifini destekledikleri kaydedildi.