ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya’mızda bayram sevinci

02.09.2014
Sevgili Batı Trakyalılar,

Batı Trakya’dan uzakta yaşayanlar olarak her yıl sabırsızlıkla beklediğimiz yaz tatilini ailemle birlikte ülkemiz Yunanistan’da, çok sevdiğimiz Batı Trakya’mızda, babaocağımda geçirdim. Ramazan Bayramı’nın yaza denk gelmesi dolayısı ile Ramazan Bayramı’nı da köyümde, Muratlı’da gerçirdim. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramı’nı Batı Trakya’da yaşamak bizler için ayrı bir mut-luluk oldu. Yıllardır bayramları ülkemizden uzakta, gurbette geçirdiğimiz için son iki yıldır Ramazan Bayramı’nı babaocağımızda, köyümüzde geçirmek bizim için bambaşka bir duygu. Köy gençleri elle-rinde davul, kapı kapı dolaşıp köy bayram sevincini evlerimize taşıdılar, köy halkı olarak bizler de komşularımızı, akrabalarımızı ziyaret ettik. Bizler için, yani gurbette yaşayan aileler için çocuklarımızın bayramı Batı Trakya’mızda yaşamasının önemi bambaşka. Çocuklarımız dini örf ve adetlerimizi, geleneklerimizi burada yaşayarak öğrenmiş oluyorlar, bayramın gerçek manasını burada öğreniyorlar, bayram sevincinin ne demek olduğunu burada anlıyorlar.

Ramazan Bayramı’nda eş, dost, akraba ve komşu ziyaretlerimizin yanı sıra anavatanımızın Gümülci-ne’deki diplomatik temsilciliği, T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu’ndaki bayramlaşma törenine de katıldık. Eşimle birlikte önce T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu’nu, ardından Gümülcine Müftülüğü’müzü, Dostluk, Eşitlik, Barış(DEB) Partisi Genel Merkezi’ni ve Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni ziyaret ederek kurumlarımızın yöneticileri ile bayramlaştık. Bu ziyaretler esnasında azınlığımızın önde gelen pekçok ismi ile karşılaştık, onlarla bayramlaşma ve sohbet etme fırsatı yakaladık. Güzel bir bayramın ardından ise ailece yaz tatilimizi yaşadık. Köyümüzün sakinliği içeri-sinde, tüm aile fertleri olarak birarada güzel bir tatil geçirdik, bolca dinlendik, bolca eğlendik. Allah’ımıza şükürler olsun!

Ailece bu güzel anları yaşarken dünyanın diğer ucunda Müslüman kardeşlerimizin İsrail’de, Türkmen kardeşlerimizin Suriye’de ve Irak’ta, Uygur kardeşlerimizin Çin’de yaşamlarını yitirdikleri olayları akşam haberlerinde yürek acısıyla izledik. Dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman ve Türk kardeşlerimizin yaşadıkları insani dramın bir an önce son bulmasını, barışın ve huzurun yeniden tesis edilmesini temenni ederim. Allah mazlum kardeşlerimizin yardımcısı olsun.

Yaz tatilinin ardından iş ülkesine, Almanya’ya hoş geldiniz der, herkesin iyi ve güzel anılarla dolu bir tatil geçirmiş olmasını temenni ederek herkese sağlıklı, bereketli günler dilerim.

Sağlıcakla kalın.


Halit Habip Oğlu
ABTTF Başkanı
GALERİ