ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Hoşgeldin 2014!

03.01.2014
Sevgili Batı Trakya Türkleri,

Hepimizin yeni yılı kutlu olsun! Umarım 2014 hepimiz için sağlıklı, mutlu, başarılı ve bereketli bir yıl olur. Yıl sonunun genel olarak sakin geçmesi ve Batılı ülkelerde Noel tatili olması dolayısıyla insanlarımız eş, dost ve akraba ziyaretleri yaparlar. Derneklerimizden bazıları büyük aile geceleri düzenledi, bazıları ise lokallerinde biraraya gelip birlikte 2013’e veda etti, 2014’ü yine birlikte karşıladı. Amaç aynı kültüre sahip, aynı bölgeden gelen, aynı damak tadına sahip bizlerin ve çocuklarımızın ilişkilerini sıcak tutmak. Burada derneklerimizin, yani yöneticilerinin hakkı ödenmez. Faaliyet gösterdikleri şehirlerde yaşayan Batı Trakya Türklerini birarada tutmak için büyük bir çaba gösteren tüm dernek yöneticilerimizi tekrar tebrik ediyorum. Yöneticilerimiz ailelerinden zaman çalıp toplumumuz için can-ı gönülden hizmet veriyorlar. Bu nedenle derneklerimiz ülkemiz, Batı Trakya’mız dışında yaşayan Batı Trakya Türkleri için çok önemli. Derneklerimiz bizim köylerimiz... Onun için derneklerimize sahip çıkalım!

Ben de yönetici birkaç arkadaşım ile birlikte derneklerimizin eğlencelerine katıldım, yaklaşık 20 derneğimizi ziyaret ederek onların lokallerinde dernek yöneticilerimiz ile biraraya geldim. Ziyaretlerde derneklerimizin bölgelerindeki çalışmaları hakkında bilgi edindim, ABTTF’nin çalışmaları hakkında bilgi verdim. Azınlığımızın sorunlarını tartıştığımız görüşmelerde tüm olumsuzluklara rağmen yılmayacağımızın, dik durarak haklı mücadelemize devam edeceğimizin sözünü verdik. Mücadelemizin haklı ve uzun, sonu belli olmayan bir mücadele olduğunun bilincinde olarak çalışmalarımıza azimle devam edeceğimizi ifade ettik. Uzun yıllardır verilen mücadele sonunda bugün etki yaratan bir sivil toplum kuruluşu haline geldiğimizi anlattık, Yunanistan’ın ABTTF’nin yaptığı çalışmalara daha fazla kayıtsız kalamadığını ve tepki verdiğini söyledik. Federasyon’umuzun azınlığımız adına yürüttüğü çalışmaların adeta dışişleri bakanlığı gibi çalıştığını dernek yöneticilerimize aktardık.

Derneklerimize yaptığımız ziyaretlerde gerçekleştirdiğimiz görüşmelerin önemine çok inanıyorum. ABTTF heyetini ve beni samimiyetle karşılayan ve ABTTF’nin yaptığı çalışmalardan gurur duyduklarını ifade eden dernek yöneticilerimize tüm samimiyetleri ve dostane tavırları için çok teşekkür ederim.

2014 yılına hoşgeldik, umarım azınlığımız ve herbirimiz için çok güzel bir yıl olur!

Selam ve saygılarımla.


Halit Habip Oğlu
ABTTF Başkanı
GALERİ