ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

YTB’nin Genç Liderler Programı Mart 2014’te başlıyor

30.12.2013
T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Genç Liderler 2014 Programı düzenliyor. Farklı ülkelerde eğitim gören gençlere yönelik program çerçevesinde ilk olarak Mart 2014’te Ankara’da bir haftalık eğitim gerçekleştirilecek, 2014 yazında ise kültür gezisi programı gerçekleştirilecek. Üniversite öğrencilerinin staj imkânlarından faydalanacağı ve tüm grupların katılımıyla düzenlenecek olan Genç Liderler Zirvesi’yle program tamamlanacak.

Yurtdışı Genç Liderler Programı’yla ilgili ulaşım, konaklama ve program kapsamındaki diğer masraflar T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından karşılanacak.

Başvuru için son tarih 20 Ocak 2014

Yurtdışı Genç Liderler 2014 Programı’na başvuru şartları şöyledir:

1. Türk vatandaşı olmak veya vatandaşlıktan izinle çıkmış olmak,
2. Ortaöğretiminin (lise eğitiminin) tamamını yurtdışında tamamlamış olmak,
3. 1 Ocak 1991 ve 31 Aralık 1994 tarihleri arasında doğmuş olmak,
4. Almanya, İsviçre, Belçika, Fransa, Finlandiya, İngiltere, İrlanda, İsveç, İtalya, Norveç, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Japonya, Kazakistan, Romanya, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan’ın yanı sıra Afrika ve Latin Amerika ülkeleri ülkelerinden birinde lisans veya yükseklisans öğrencisi olmak.

Programa başvuracak adayların eğitim, kültür, sanat veya teknoloji alanlarındaki başarısı, sivil toplum faaliyetlerine katılımı da değerlendirmede dikkate alınacak.

Programa başvuruların internet üzerinden 24 Aralık 2013- 20 Ocak 2014 tarihleri arasında yapılması gerekiyor.

Programa hakkında ayrıntılı bilgiye http://www.ytb.gov.tr/gencliderler2/ linkinden ulaşabilirsiniz.
GALERİ