ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Artık yalnız değiliz, birlikte çok daha güçlüyüz!

13.09.2013
Sevgili Batı Trakya Türkleri,

Umarım hepiniz güzel bir yaz geçirmişsinizdir, izne gidenleriniz bol bol dinlenmiş, enerji toplamışsınızdır. Ben de iznimde ailem ile birlikte memleketime, Batı Trakya’ma gittim, hem dinlendim, hem de bol bol enerji topladım. Ancak ülkemizde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle insanlarımızın günlük yaşantılarının daha da zorlaştığını görmek ancak giderek kötüleşen ekonomik koşullar karşısında birşey yapılamaması oldukça üzücü.

Batı Trakya’ma ailemle tatil için gitmiş de olsam azınlığımız adına çalışmaktan uzak kalamadım. Ramazan Bayramı’nda yönetim kurulundan arkadaşlarım ve sevgili eşleri ile birlikte azınlık kuruluşlarımızın düzenlediği bayralmaşma merasimlerine katıldık. Ardından azınlığımızın partisi Dostluk,Eşitlik, Barış(DEB) Partisi ve Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği(BTAYTD) ile istişare toplantıları gerçekleştirdik. DEB Partisi Genel Başkanı değerli kardeşim Mustafa Ali Çavuş ile birlikte uzun yıllardır hukuk mücadelesi veren ve nihayet dernekler siciline kayıt edilen Güney Meriç Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği’ni ziyaret ettik. Bu arada DEB Partisi ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği(BTTDD) ile imzaladığımız Ortak Çalışma Protokolü’nün 1.yılını sevgili kardeşim Mustafa Ali Çavuş ve DEB Partisi ekibi ile birlikte kutladık.

Tatilden döner dönmez ABTTF olarak Eylül ayında Avrupa Parlamentosu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı İnsani Boyut Uygulama Toplantısı, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Sonbahar Oturumu için hazırlıklara başladık. Ayrıca ilk kez Avrupa Halkları Federal Birliği(FUEN) Başkan Yardımcısı olarak Romanya’daki Macarlar Demokratik İttifakı(RMDSZ)’nın davetiyle Dr. Bernady György Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Romanya’daki Azınlıklar Semineri’ne katıldım. Orada FUEN heyeti olarak Romanya’daki azınlıkların sorunlarını dinledik, çözüm yollarını tartıştık. İlk kez burada FUEN Başkan Yardımcısı olarak Batı Trakya Türk Azınlığı’mızı tanıtan bir sunum gerçekleştirdim, Romanya’daki onsekiz azınlık grubuna bizleri ve sorunlarımızı aktardım. Semineri düzenleyen Dr. Bernady György Kültür Vakfı’nın Başkanı’nın Romanya Parlamentosu Milletvekili Laszlo Borbely, hatırlayacaksınız Batı Trakya’mıza gelmiş, Susurköy Kiraz Festivali’ne katılmış ve burada 1 milyon imza kampanyasını tanıtmıştı. Borbely’nin Romanya’daki seminere FUEN’in yanı sıra azınlığımızın partisini, DEB Partisi’ni de davet etmesi beni ayrıca mutlu etti. Batı Trakya Türk Azınlığı olarak artık bölgemizin dışına çıkıyor, diğer azınlıklar ile dayanışma ve işbirliği kuruyoruz. Gördüğünüz gibi artık yalnız değiliz! Avrupa’nın diğer azınlıkları ile birlikteyiz, çok daha güçlüyüz!

Selam ve saygılarımla.


Halit Habip Oğlu
ABTTF Başkanı
GALERİ