ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Atina’yı ziyaret etti

11.10.2012
ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu: Yunanistan da Türkiye’ye yaptığı ziyaretlerde 19.Madde ile vatandaşlıktan çıkarılan Batı Trakya Türkleri ile biraraya gelmeli

Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 10 Ekim 2012 tarihinde Yunanistan’ın başkenti Atina’ya resmi bir ziyarette bulundu. Davutoğlu, mevkidaşı Bakan Dimitris Avramopulos ile Türk-Yunan ilişkilerini ve ileriki dönemde Türkiye’de düzenlenmesi öngörülen Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi ikinci toplantısı hazırlıklarını görüştü.

Davutoğlu Atina’da İstanbullu Rumların mahallesini ziyaret etti

Rodop Rüzgarı’nın haberine göre Yunanistan’a bir günlük bir ziyarette bulunan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte İstanbul Rumlarının yoğun olarak yaşadğını Palio Faliro semtini ziyaret etti, İstanbullu Rum Evrensel Federasyonu Başkanı Nikos Uzunoğlu ve bölgedeki Rumlar ile bir araya geldi. İstanbul Rumları ile akşam yemeği de yiyen Davutoğlu, İstanbul Rumlarını Türkiye ve Yunanistan arasında bir dostluk köprüsü olarak gördüklerini, bu dostluk köprüsünü dili, kültürü ve gelenekleri ile yaşattıkları için teşekkür etti.

Davutoğlu Batı Trakya Türk Azınlığı’nın temsilcileri ile buluştu

Davutoğlu, T.C. Atina Büyükelçiliği’nde Batı Trakya Türk Azınlığı’nın temsilcileri ile görüştü. Davutoğlu ile ilgili görüşmeye T.C. Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener’in yanı sıra PASOK Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, SYRIZA Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf, SYRIZA İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek ile birlikte Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu(BTTADK) Başkanı ve Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, BTTADK Başkan Yardımcısı ve Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, BTTADK Başkan Yardımcısı Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Çukal ile azınlık basını temsilcileri de katıldılar.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Atina ziyaretinde Yunanistan’da yaşayan İstanbul Rum Azınlığı ve Batı Trakya Türk Azınlığı temsilcileri ile görüşmesi oldukça anlamlı. Batı Trakya Türk Azınlığı olarak bu tablonun ülkemiz Yunanistan için bir örnek oluşturmasını istiyoruz. Yunan Hükümeti de Türkiye’ye yaptığı ziyaretlerde yalnızca Rum azınlık ile değil Yunan Vatandaşlık Yasası’nın eski 19. Maddesi ile vatandaşlıktan çıkarılan ve bugün Türkiye’de yaşayan Batı Trakya Türklerinin temsilcileri ile görüşmeli, onların sorunlarını ve taleplerini dinlemeli.“ açıklamasında bulundu.