ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Rumeli Balkan Federasyonu Ankara’da ziyaretlerde bulundu

01.04.2012
Rumeli Balkan Federasyonu, Genel Başkan Yardımcısı ve Yunanistan Temsilcisi Ferruh Özkan’ın da yer aldığı Genel Başkan Ayhan Bölükbaşı başkanlığındaki heyet, TBMM Dış İlişkiler Komisyonu’ndan aldığı davet üzerine 29.Mart.2012 tarihinde Ankara’ya gitti.

TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır ve Üye Mv. Faik Tunay tarafından kabul edilen heyet, Dış İlişkiler Komisyonu’na, Balkanlarla ilgili sorun ve çözüm önerilerini içeren bir dosya sundu.

TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır; bu görüşmenin fevkalade önemli ve faydalı olduğunu söyledi. Aldıkları bilgileri titizlikle değerlendireceklerini belirtti.

Dış ilişkiler komisyonu ziyaretinden sonra Rumeli Balkan Federasyonu heyeti TBMM Başkanvekili Meral Akşener tarafından kabul edildi. MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan’ın da katıldığı bu görüşmede, Federasyonu ve bağlı derneklerin çalışmasını gıpta ile izlediğini belirten Meral Akşener, bir Rumelili olarak camiaya gereken desteği vermeye hazır olduğunu belirtti.

Daha sonrasında Federasyonumuz heyeti sırasıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik ve Başbakan Yardımcısı ve aynı zamanda Türk Dünyası’ndan sorumlu bakanımız Sayın Bekir Bozdağ tarafından kabul edildiler.

Rumeli Balkan Federasyonumuz heyeti, İstanbul Milletvekili Sn. Gülay Dalyan’ında katıldığı Faruk Çelik ile yaptıkları bir saati aşkın görüşmede karşılıklı görüş alışverişinde bulundular. Faruk Çelik, daha önce yapmış olduğu bakanlık görevi sebebiyle; başta Balkanlar olmak üzere Türk Dünyası’na ilişkin görüşlerini, federasyon heyetimizle paylaştı.

Federasyon heyetimiz, kendisine Balkanlarla ilgili bir sorun ve çözüm önerileri içeren bir dosya sundu. Özellikle çalışma hayatı, sosyal güvenlik meseleleri ve bakanlığın görev ve yetki alanına giren hususlarda hemşerilerimizin yaşadığı sorunlara ivedi çözümler beklediğimiz belirtilerek, bugüne kadar kendisinin Balkanlara gösterdiği ilgi ve hassasiyetten dolayı teşekkürlerimiz ifade edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de; Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Balkanların ve Balkanlıların hizmetinde ve yanında olmaya devam edeceğini, ayrıca sorunlara ilişkin talepleri de dikkate alarak değerlendireceklerini ve çözüm bulmaya çalışacaklarını, bu görüşmelerin bundan sonra da devam etmesi gerektiğini ve bu görüşmeden duyduğu memnuniyeti belirtti.

Başbakan Yardımcısı ve aynı zamanda Türk Dünyası’ndan sorumlu bakanımız Sayın Bekir Bozdağ tarafından da TBMM ‘sinde kabul edilen heyetimiz görüşmesinde Bursa Mv. ve Kosova – Türkiye Parlementolar Arası Dostluk Grubu Üyesi Sn. Mustafa Kemal Şerbetçioğlu’da hazır bulundular.

Bakan Bozdağ, bu görüşmeden memnuniyetini belirttikten sonra, STK’larla birlikte çalışma arzusunu ortaya koydu, bu anlamda her türlü desteğe ve yardıma hazır olduklarını anlattı. En kısa zamanda federasyonun genel merkezini ziyaret edeceğini belirten Bakan Bozdağ, Balkanlara gereken ilginin siyasi irade tarafından gösterildiğini ancak daha çok katedilecek mesafe olduğunu söyledi. Meselenin partiler üstü bir milli mesele olduğunun söyleyen Bozdağ, herkesin bu konuda üzerine düşeni yapması gerektiğini anlattı.

Federasyonumuzun yaptığı bu ziyaretlerde Yunanistan ve Batı Trakya ile ilgili sıkıntılar Genel Başkan Yardımcımız ve Yunanistan temsilcimiz Ferruh Özkan tarafından dile getirilerek çözüm önerileri iletildi.

Batı Trakyalı hemşerilerimizi yakından ilgilendiren Yunanistan Vizeleri, Türkiye’de son çıkan yasa ile oturma izinlerinde yaşanan sıkıntılar, Çalışma izinleri, TCS Sınavında yapılan değişikliler sonucu yaşanan sıkıntıların yanında Batı Trakya’da yıllardır devam eden Müftülük seçimlerindeki sorunlar, Yunanistan’daki Vakıfların sorunları tüm açıklığı ile gündeme geldiği ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğu bu ziyaretler sonrasında heyet Türk İş Birliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA)’ya da bir nezaket ziyareti gerçekleştirerek İstanbul’a döndü.


Rumeli Balkan Türkleri Federasyonu
Yunanistan Temsilciliği Basın Bürosu