ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

IMF Yunanistan’ı uyardı

30.12.2011
Uluslararası Para Fonu (IMF), ekonomik görünümün endişe verici olması nedeni ile Yunanistan’ı uyardı. IMF, Yunanistan’ın borçlarında yüzde 50 oranında indirim yapılsa dahi Yunanistan’ın borçlarının sürdürülebilir seviyelere çekilemeyeceğini belirtti.

Reformların uygulanması konusunda yaşanan görüş ayrılıkları karşısında Yunanistan Başbakanı Lukas Papadimos, dün gerçekleştirilen kabine toplantısında gelecek ay troyka heyetinin Yunanistan’ı ziyaret edeceğini ifade etti. Papadimos, ziyaret öncesinde temel reformları gerçekleştirmek istediğini belirtti.

Yunanistan’da seçimler Nisan’a mı ertelenecek?

IMF, Avrupa Birliği ve Avrupa Merkez Bankası’ndan oluşan troykanın baskısı karşısında zor günler geçiren Yunanistan’da Papadimos hükümeti, ekonomik hedefleri tutturmakta zorlanıyor. Zaman kazanmak niyetinde olan Papadimos hükümeti, seçimleri 19 Şubat 2012’de değil daha ileri bir tarihte gerçekleştirilmesini istiyor. Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Evangelos Venizelos, genel seçimlerin Nisan 2012’den önce gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığını söyledi.
GALERİ