ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Amerikalı Sporcularda Terör Tedirginliği

04.05.2004
Olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapacak Yunanistan'ın başkenti Atina'da meydana gelen patlamalar, Amerikalı sporcuların terör tedirginliğini artırdı.

Atina yaz olimpiyat oyunlarına katılacak Amerikalı sporcular, Yunanistan'a gitmek istemediklerini açıkça söylemeseler de, zaten var olan terör korkusunun patlamalardan sonra yoğunlaştığını belirtiyorlar.

2000 olimpiyatlarının sırıkla atlama şampiyonu Amerikalı Stacy Dragila, bu şartlarda yaklaşan oyunlara hazırlanmanın da kolay olmadığını, terör endişesi yüzünden antrenmanlara konsantre olamadığını kaydediyor.

Dragila, her şeye rağmen elinde olan bir şey bulunmadığını belirterek, kendisinin sadece atlet olmaya ve iyimser davranmaya çalıştığını kaydediyor. Ünlü atlet, Amerikalı yetkililere güvenmekten başka çare olmadığını söylüyor.

Tenis yıldızı Serena Williams ise, ''Eğer güvenlik endişesi varsa Atina'ya gitmem, olur biter'' dedikten sonra manşetlere çıkınca, ağız değiştirerek, böyle bir söz sarf etmediğini ifade ediyor.

Amerikalı yetkililerden bazıları endişeleri gidermeye çalışırken, Arizona Senatörü ve Senato Terörizmle Mücadele Komisyonu Başkanı Jon Kyl, 13-29 Ağustos'ta yapılacak olimpiyat oyunlarının en güvenli olarak televizyon başında izlenebileceğini söylüyor.

1972 Münih yaz olimpiyatlarında 7 kez altın madalya kazanan yüzücü Mark Spitz de altı ay öncesinden bu işin riskli olduğunu söylediğini ve giderek haklı çıktığını ifade ediyor.

Amerikan Olimpiyat Komitesi, milli takımın Atina'ya gidiş programında değişiklik olmadığını belirtirken, Amerikan Olimpiyat Milli Takımı'nın üyelerinin endişelerinin sürdüğü kaydediliyor.