ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Başkanı Türkiye'de Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti

03.03.2008
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu Türkiye’ye düzenlediği ziyaret kapsamında İstanbul’da Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyarette Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Dr. Erol Kaşifoğlu ile görüşen ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu dernek faaliyetlerinden dolayı Kaşifoğlu’nu tebrik etti.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin son dönemde önemli etkinliklere imza attığını belirten Habipoğlu, derneğin Türkiye’deki Batı Trakyalılara önemli hizmetler götürdüğünü ifade etti. İstanbul’da düzenlenen 5. Uluslararası Batı Trakya Türkleri Kurultayı’na bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığını, bunun da İstanbul Derneği’nin Türkiye’de etkin bir kurum olduğunun kanıtı olduğunu söyleyen Habipoğlu, İstanbul Derneği’nin Yunanistan’daki seçimlere binlerce Batı Trakyalıyı götürerek de Türk milletvekillerinin seçilmesine önemli bir katkıda bulunduğunu ifade etti. Habipoğlu “İstanbul Derneğimizin etkin çalışmaları sonucu Batı Trakya Türkleri anavatan Türkiye’de sürekli gündemde. Bu noktada gayretlerinden ötürü dava arkadaşım ve değerli ağabeyim dernek başkanı Dr. Erol Kaşifoğlu’nu ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Batı Trakya Türk kurumları arasında güçlü bir işbirliği var

Batı Trakya Türk kurumları arasında güçlü bir işbirliğinin de var olduğuna işaret eden Habipoğlu Yunanistan, Türkiye ve Avrupa’daki kurumların Batı Trakya davasını üst noktalara taşıdığını belirtti. ABTTF’nin 17 Nisan’da Avrupa Parlamentosu’nda düzenleyeceği panelin önemine de değinen Habipoğlu, İstanbul Derneği’ni Brüksel’deki panele davet etti. Avrupa Parlamentosu’ndaki panelin son derece önemli olduğunu söyleyen Habipoğlu “Avrupa’nın kalbinde, Batı Trakya Türklerinin sesi şu ana kadar hiç olmadığı şekilde güçlü dile getirilecek. Bu sebeple başta İstanbul Derneğimiz olmak üzere bütün kurumlarımızı Brüksel’e bekliyoruz” dedi.

Dernek ziyareti sonunda Habipoğlu İstanbul Derneği’ni Batı Trakya’nın Avrupa ayağı olan ABTTF ile Türkiye ve Batı Trakya’da ortak projeler hazırlamaya davet etti. Habipoğlu “bizim ABTTF olarak Avrupa’daki uluslararası kurum ve kuruluşlar nezdindeki tecrübelerimizi ve İstanbul Derneğimizin de anavatan Türkiye’deki etkinliğini birleştirerek önemli çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

Ziyareti sebebiyle ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu’na bir yemek veren Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Dr. Erol Kaşifoğlu da Habipoğlu’na ziyaretinden ötürü teşekkür ederek Batı Trakya Türk Azınlığı ile ilgili çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti. Yemeğe Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nin yeni başkanı Av. Ahmet Kara ve eski başkan yardımcısı Pervin Hayrullah da katıldı. Yüksek Tahsilliler Derneği’nin de Yunanistan’da Azınlığın haklarının savunulması konusunda kararlı mücadeleye devam edeceği belirtilerek kurumlar arasındaki işbirliğinin daha da güçlendirileceği mesajları verildi. Batı Trakya Türk Azınlığı ile ilgili olarak son dönemde yaşanan önemli gelişmelerin Batı Trakya Türk kurumları arasındaki işbirliğinin arttırılmasını gerekli kıldığı konusunda görüş birliğine varılırken, ortak çalışmalar yürütülmesi için de derneklerin birlikte çalışması gerektiği vurgulandı.
GALERİ