ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

2007’DE Kİ GÜZEL ÇALIŞMALARIMIZ 2008’E UMUT OLSUN!

15.12.2007
Son yıllarda bilindiği üzere, hala tanınmayan önemli toplumsal haklarımıza rağmen, Batı Trakya’da kaydedilen bir takım gelişmeler hepimizi memnun ediyor. Ancak bu memnuniyet son yıllarda bir çoğumuzu belki de biraz vurdumduymazlığa iterek dernek faaliyetlerimize ve Batı Trakya ile ilgili başka faaliyetlere yeterince sıkı sarılmamamıza neden oldu. Almanya’da ki derneklerimizde de şu an bu durum geçerli maalesef. Bütün Batı Trakyalı Türkler olarak mecazi tabiriyle içinde bulunduğumuz rüyadan uyanmalı ve haklarımız için mücadeleye var gücümüzle devam etmeliyiz.

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın Avrupa’da ki en önemli lobi kuruluşu olarak mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğinin bilincindeyiz ve bu amaca yönelik faaliyetlerimizi de 2007 yılında aralıksız sürdürdük. 2007 yılı içerisinde hem uluslararası arenada, hem Batı Trakya’da, hem de Almanya’da ABTTF’nin etkinliği gözle görülür bir biçimde arttı diyebiliriz.

Uluslararası arenadaki faaliyetlerimiz bu yıl bir çok kurum nezdinde artarak devam etti. Mayıs ayında Avrupa Halkları Federal Birliği (FUEN) üyeliğimizin gerçekleşmesinin ardından en önemli sonucu 19. madde konusunda aldık. Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) nezdindeki girişimlerimiz sayesinde Haziran ayında AKPM’de 19. madde ile ilgili önerge kabul edildi ve bu konuda Avrupalı parlamenterlerden oluşacak bir grubun çalışmalar yaparak 19. madde ilgili mağduriyetleri AKPM’ye rapor etmesine karar verildi. Hemen ardından ABTTF Birleşmiş Milletler’de deyim yerindeyse tarih yazdı ve Birleşmiş Milletler’e sunduğumuz Batı Trakya’da ki insan hakları ihlalleriyle ilgili önergemiz kabul edildi. Batı Trakya’ya yönelik seçimlerle ilgili “Türk’ün oyu Türk’e” sloganıyla yaptığımız çalışmalar sonucunu verdi ve hem İskeçe’de hem de Gümülcine’de en yüksek oy oranını yakalayarak iki Türk milletvekilini parlamentoya gönderdik. Almanya’daki Batı Trakyalılarla ilgili faaliyetlerimizi de arttırdık. Almanya’daki derneklerimizi canlandırmak için stratejiler belirleyerek ilk olarak derneklerimiz arası bölgesel toplantıları başlattık. Özellikle gençlerimizin eğitimine yönelik projeler üzerinde çalıştık ve önümüzdeki dönemde bu projeleri hayata geçirmeye başlayacağız.

2007’yi güzel faaliyetlerle tamamladık. Şimdi 2008 için umut doluyuz. Zira umudumuzu arttıran ilk işaretler daha şimdiden geliyor. Uluslararası faaliyetlerde kazandığımız prestij Avrupa Birliği’nin de dikkatini çekmiş olmalı ki, Federasyonumuz Avrupa Birliği’nin çeşitli kurumlarıyla ortak çalışmalar için davetler alıyor. Umuyoruz ki, güzelliklerle uğurladığımız 2007’den sonra, 2008’e de güzel haberlerle merhaba diyeceğiz. Hepinize mutlu yıllar diliyorum.

Halit Habipoğlu
ABTTF Başkanı
GALERİ