ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

FUEN heyeti ABTTF merkezini ziyaret etti.

06.08.2007
Avrupa Halkları Federal Birliği (FUEN) Başkanı Hans Heinrich Hansen ve FUEN Brüksel Temsilcisi Jan Diedrichsen 1 Ağustos Çarşamba günü Almanya’da ABTTF merkezine bir ziyaret gerçekleştirdi. Üye kuruluşlara gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamında 1 Ağustos günü ABTTF merkezine gelen FUEN heyeti ABTTF bürosunda çalışanlarla bir süre sohbet edip çalışmalar hakkında bilgi aldı. ABTTF merkezinde sıcak bir havada gerçekleşen ziyarette FUEN heyetine Batı Trakya’dan getirilen Türk kahvesi ikram edildi dostane bir sohbet gerçekleştirildi.

Sohbet esnasında ABTTF’nin FUEN üyeliğinden son derece memnun olduklarını dile getiren Başkan Hansen üye kuruluşların talep ve önerilerine büyük bir önem verdiklerini belirtti. Başkan Hansen, ABTTF’nin çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ve ABTTF’nin taleplerine, önerilerine büyük değer verdiklerini açıkladı.


ABTTF Başkanı FUEN heyetini akşam yemeğinde ağırladı.

Federasyon’daki sohbetin ardından Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu FUEN heyetini akşam yemeğinde ağırladı. FUEN’in bizzat başkan seviyesinde kendilerini ziyaret etmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirten Habipoğlu “demek ki çalışmalarımız değer görüyorki bizleri ziyarete geliyorsunuz, FUEN bünyesindeki faaliyetlerimiz üyeliğimizle birlikte daha da artacaktır” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Yemekte FUEN ve ABTTF’nin gelecekte birlikte gerçekleştirebileceği ortak çalışmalar üzerinde konuşuldu. FUEN heyetinin ABTTF’nin uluslararası alandaki tecrübe ve başarılarından istifade etmek istemelerini belirtmesi üzerine Başkan Habipoğlu bu konuya sıcak yaklaştıklarını açıkladı. Habipoğlu “Üst kuruluş olarak FUEN ve alt kuruluş olarak ABTTF uluslararası tecrübelerini birleştirip güç birliği yapabilir. Buna olumlu yaklaşıyoruz ve bu birliktelik gücümüze güç katar. Biz ABTTF olarak gelecekte FUEN ile birlikte çalışmaya ve ortak projeler üretmeye hazırız. FUEN’inde bu yönde bir isteği olduğu anlaşılıyor. Umuyorum ki gelecekte hem Batı Trakya Türk Azınlığı hem de Avrupa’daki diğer azınlıklarla ilgili güzel çalışmalar yapacağız” dedi.

Görüşmeler sonunda ABTTF Başkanı Habipoğlu FUEN heyetinin 1 günlük ziyaretinin olumlu geçtiğini belirtti ve görüşmelerden son derece memnun kaldıklarını ifade etti. FUEN nezdindeki etkinliklerini arttıran ABTTF son olarak 31 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde Almanya’nın Flensburg kentinde düzenlenecek FUEN Azınlıkların Eğitimi kongresine katılacak.
GALERİ