ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Gökçeler Belediyesi’ni ziyaret etti.

21.07.2007
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu ve Başkan Yardımcısı Sebahattin Mümin 10 Temmuz Salı günü Gökçeler Belediyesi’ni ziyaret etti. ABTTF Başkanı ve Başkan Yardımcısı Yeni Demokrasi iktidarı tarafından yapılan son reformların ardından belediye olan Gökçeler Belediyesi’nde son yerel seçimlerde Yunanistan genelinde yüzde olarak en çok oyu alıp belediye başkanı olan Birol İncemehmet ile makamında görüştü. Birol İncemehmet’i belediye başkanı seçildikten sonra ilk kez ziyaret etme imkanı bulan ABTTF heyeti, İncemehmet’i seçilmesinden dolayı tebrik etti ve ABTTF yöneticilerinin ve Avrupa’daki Batı Trakya Türk Derneklerinin selamlarını iletti.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu görüşmede Gökçeler Belediye Başkanı’na ABTTF’nin uluslararası faaiyetleri hakkında bilgi verirken uluslararası arenada Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını en iyi şekilde anlattıklarını ve lobi faaliyetlerine ara vermeden devam ettiklerini iletti.

ABTTF’nin cenaze fonu ile ilgili bilgide veren Habipoğlu Batı Trakyalıların en kötü günlerindede hemşehrilerimize yardımcı olduklarını ve ABTTF’nin Batı Trakyalıların cenazelerinin sorunsuz bir şekilde memleketlerine ulaşması için cenaze fonunu aktif bir şekilde faaliyette tuttuklarını anlattı.

ABTTF Başkan Yardımcısı Sebahattin Mümin de Avrupa’daki derneklerin faaliyetleri hakkında Gökçeler Belediye Başkanı Birol İncemehmet’e ayrıntılı bilgiler verdi. Özellikle sportif faaliyetleri anlatan ABTTF Başkan Yardımcısı Sebahattin Mümin son yapılan faaliyetler ve Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası hakkında İncemehmet’i bilgilendirdi.

ABTTF’nin her zaman yanındayız.

ABTTF’nin Gökçeler Belediye Başkanı Birol İncemehmet çalışmalarından dolayı ABTTF’yi takdir ettiklerini belirterek Batı Trakya Türk Azınlığı ile ilgili her türlü çalışmada ABTTF’yi desteklediklerini belirtti. ABTTF’nin uluslararası faaliyetlerine devam etmesi gerektiğini belirten İncemehmet Batı Trakya Türk Azınlığı’nın bu konudaki eksik kaldığını belirterek ABTTF’nin çok önemli bir misyonu yerine getirdiğini aktardı.

Belediye’nin çalışmaları hakkında ABTTF heyetine bilgi veren İncemehmet şu an için Belediye ile karakolun aynı binada olduğunu ancak yakın zamanda yeni bir belediye binası yapılarak Gökçeler Belediyesi’nin kendi binasına taşınacağını söyledi.

Görüşmenin sonunda Belediye Başkanı ve ABTTF Heyeti birbirlerine çalışmalarında başarılar diledi ve işbirliğinin arttırılması konusunda görüş birliğine vardılar. Ardından ABTTF Heyeti Gökçeler Belediyesi’nden ayrıldı.
GALERİ