ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya Türkleri Gütersloh Aile Birliği derneğimizin Aile Gecesi’nde buluştu

27.11.2023

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği 25 Kasım 2023 Cumartesi günü Aile Gecesi düzenledi. 

ABTTF’yi Başkan Yardımcıları Vedat Arap ve Fuat Ali’nin temsil ettiği geleneksel Aile Gecesi’ne ev sahibi derneğin yönetici ve üyeleri, onların eş ve çocukları ile Gütersloh şehri ve çevresinde yaşayan çok sayıda Batı Trakya Türk’ü katıldı. 

Aile Gecesi, ev sahibi derneğin başkanı Timur İsmail’in konukları selamlaması ile başladı. İsmail, geceye katılarak kendilerini yalnız bırakmadıkları için tüm konuklara teşekkür etti. 

Ardından gecede yaptığı konuşmada ABTTF Başkan Yardımcısı Vedat Arap, ABTTF’yi temsilen geceye katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu ve Başkanlık Kurulu üyesi çalışma arkadaşlarının selamını iletti. ABTTF’nin üye derneklerinden ve Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerinden aldığı güç ile Batı Trakya Türk toplumunun haklarını korumak ve haklı davasını dünyaya duyurmak için uluslararası platformlarda çaba gösterdiğini belirten Arap, üye derneklerin hak arama mücadelesinin temel taşını oluşturduğunu kaydetti. Arap, üye derneklerin düzenlediği bu geleneksel kültür ve aile gecelerinin Batı Trakya Türk kültürünün yaşatılıp genç kuşaklara aktarılmasını sağlayan en önemli araçlardan birisi olduğuna işaret ederek, bu gecelerin Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin bir araya gelmesini sağlayan önemli faaliyetler olduğunu aktardı. Arap, bu güzel gecenin düzenlenmesinde emeği geçen başta ev sahibi derneğin başkanı ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere herkesi gönülden tebrik ederek ve tüm konuklara iyi eğlenceler dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Gecede müzik eşliğinde gönüllerince eğlenen konuklar, birbirleriyle sohbet ederek hasret giderdi. 

 
 

GALERİ