ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Witten derneğimiz Dortmund’da iftar verdi

07.07.2014
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) üyesi Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 4 Temmuz 2014 Cuma günü Dortmund’da iftar programı düzenledi. ABTTF’yi temsilen Başkan Halit Habip Oğlu katılırken Yunanistan’dan PASOK Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman iftara iştirak etti. İftara ayrıca ABTTF’nin kurulduğu 1988 yılından 2001 yılına kadar ABTTF’de görev yapan ABTTF Eski Başkan Yardımcısı Muzaffer Nalbantoğlu ile Almanya’daki dernekleşme hareketinin ilk yıllarında önemli bir rol üstlenmiş Cafer Hasan da katıldılar.

Yeşiller Partisi Kuzey Ren-Vestfalya(KRV) Eyalet Milletvekili ve Eyalet Uyum Komisyon Başkanı Arif Ünal ile T.C. Essen Başkonsolosluğu’ndan Konsolos Ahmet Davaz’ın katılımları ile onur verdiği iftara Avrupalı Türk Demokratlar Birliği(UETD) Genel Başkan Yardımcısı Köksal Kuş ve UETD Ahlen Şube Başkanı Adem Türkoğlu ile Almanya’daki diğer bazı Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de iştirak ettiler.

Ev sahibi Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Mesut Hüseyin iftar programına iştirak eden tüm misafirleri selamladı. Ardından PASOK Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman protokol konuşması gerçekleştirdiler. Akabinde ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, Ramazan ayının öneminin altını çizerek Ramazan’ın Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türkleri arasındaki birlik, beraberlik ve dayanışmayı güçlendireceğini ifade etti. Birkaç gün önce Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Meclis Başkanı Carina Gödecke’nin bu yıl ikincisini düzenlediği iftar programına katıldığını belirten Habip Oğlu, basından elde edilen bilgilere göre Yunanistan’ın sınır komşusu, Avrupa Birliği üyesi Bulgaristan’da ilk kez cumhurbaşkanının iftar verdiğini belirtti. Aynı hoşgörü ve karşılıklı saygının bir örneğini Yunanistan’da göremediklerini söyleyen Habip Oğlu, ABTTF olarak Yunanistan’daki Batı Trakya Türk Azınlığı’nın ayrımcılığa uğramadan farklı etnik köken, din, dil ve kültürel özelliklerini sürdürmesine ve geliştirmesine olanak tanıyan bir Yunanistan’da yaşaması için mücadele verdiklerini ifade etti.

Berrak Show’un sunduğu iftar programı semazen gösterisi ile devam etti, misafirler okunan ezanın ardından hep birlikte dua ederek oruçlarını açtılar.
GALERİ