ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Münih’de Büyük Buluşma

07.02.2004
Kısa adı BEBTTAB olan Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği Derneği Kurban Bayramı nedeniyle Bayramlaşma ve Dayanışma ve Kültür gecesi düzenledi.

Mathäser am Hasenberg salonunda düzenlenen geceye, Bavyera Eyaletinde faaliyet gösteren Batı Trakya Türk Dernek tensilcileri ile Herzogenaurach, Lauf, Lindau, Nürnberg, Fürht, Augsburg, Schwabch, Hörelsberg’den 800’ü aşkın seçkin Batı Trakya Türkü iştirak ederek büyük bir dayanışma örneğini sergilediler.

Derrnek Başkanı Özkan HÜSEYİN yaptığı konuşmasında; “Bu büyük dayanışma ve yardımlaşma sayesinde Batı Trakya Türklerinin aşamayacağı hiç bir engel ve başaramayacağı hiç bir iş yoktur. Bu oluşan birlik bizlere büyük bir güç ve büyük bir cesat vererek bizim çalışma azmimizi artırmaktadır. Birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirerek, aramızdaki dayanışma ve yardımlaşmayı paylaşarak daha çok büyük işler yapabiliriz. İçimizde bu birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik çalışma yapanlar olabilir. Bunlara karşı uyanık davranmalıyız. Bu gibi insanlara cemiyetimiz içinde itibar edilmemeli. Çünkü, bizim kaybedecek tek bir insanımız yoktur. Bu tür çalışmalar yapanlar, büyüklerimiz tarafından uyarılmalı ve toplumumuza kazandırılmaya çalışılmalıdır.

Batı Trakya Türkleri olarak memleketimizden koparak gurbet elini mekan edindik. Almanların yabancılara sağlamış olduğu her türlü imkanlardan faydalanma yolları aranmalı ve bu haklardan faydalanmasını da bilmelidir. Eğitime önem vererek genç nesillerimize çağın gerektirdiği bir şekilde eğitim ve öğrenime teşvik etmeliyiz. Şu salonda bakınız o kadar genç kuşak bulunmaktadır. Hepsi de pırıl pırıl gençler. Bu gençlerimize dernek olarak her zaman ve her yerde sahip çıkmışızdır. Onların kötü alışkanlıklara ve kötü yollara sapmaları, derneğimiz tarafından her zaman engellenmiştir. Onlara, yaş seviyelerine göre çeşitli sosyo-kültürel faaliyetler düzenliyerek boş zamanları değerlendirilmiştir. Bu gün derneklerimiz bünyesinde bulunan gençlerimizin hiç bir polisiye bir olaya karışmaması bunun örneklerinden bir tanesidir. Bavyera Münih Polisi Senelik 2003 Yılı Dergisinde Derneğimizin faaliyetlerinden söz etmesi de bunun bir nevi kanıtıdır.

Mayıs 2004 tarihinde Münih’de Münih Yabancılar Meclisi Seçimi yapılacaktır. Soydaşlarımızdan, bu bilinçle, Yabancılar Meclisi Seçimlerine gereken önemi gösterip yoğun olarak katılmalarını rica ediyoruz. Münih’ te yaşayan en büyük yabancı topluluğu olan Türkler’in Yabancılar Meclisinde de en kalabalık grubu oluşturması sizlerin oylarını kullanmasına bağlıdır. Cemaatimizin de adayı vardır. Yönetim kurulumuzdan genç kardeşimiz Ertan BALCI’yı Türk Birlik Listesi Liste 3’ den aday gösterdik.

Ayrıca, Yunanistanda Mart ayında yapılacak olan genel seçimlerde Batı Trakyalılara seslenerek, oylarını Türk kökenli Milletvekili adaylara vermelerini önerdi. Almanyadaki Batı Trakyalıların da Yunanistana gitmelerini ve Türk adaylara destek vermelerini talep etti.

Almanya ve diğer ülkelerde yüksek tahsil görmüş, Almanya’da ikamet etmekte olan Yüksek tahsillelere seslenerek, dernek bünyesinde Faaliyet gösteren “Batı Trakya Türkleri Araştırma Merkezi” çalışmaları bölümünde yer almalarını önerdi. Bu merkezin çalışmaları esnasında sorunların tespitleri doğrultusunda çözüm önerilmesi ve bu konuda faaliyet göstremelerini talep etti”.

Geceye katılan, abttf. Teşkilat Kolları Başkanı Hüseyin ORMANCI, Lauf BTTD.II. Başkanı Ahmet MURAT, Fürht BTTD. Başkanı Ahmet TEPECİ, Lindau BTTD Başkanı Erol MEHMETALİ, kürsüye gelerek birer konuşma yaptılar.

BTS Ajansı