ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Abdulhalim Dede tazminat ödemeye mahkum edildi

15.01.2004
Batı Trakya'da yayın yapan "Işık FM" isimli radyo istasyonunun ve "Trakya'nın Sesi" gazetesinin sahibi olan Abdulhalim Dede, Selanik Özel Pedagoji Akademisi mezunu öğretmen Salih Kalın'ın şahsına hakaret edildiği gerekçesiyle aleyhine açtığı davayı kaybetmiş ve S.Kalın'a 8.000 Euro tazminat ödemeye mahkum edilmiştir.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği, Ocak 2004 ayı ilk haftası içerisinde, Abdulhalim Dede'ye destek mahiyetinde bir basın açıklaması yayınlamıştır.

Açıklama metninde:

"Trakya'nın Sesi Gazetesi ve Işık FM radyosunun sahibi Abdulhalim Dede 1999 yılında Yunanistan Komunist Partisi'nin düzenlediği "azınlık eğitimi" konulu panelde söz alarak, "Medrese mezunu SÖPA'lıların elde ettikleri diplomaların kanunsuz olduğunu" dile getirmesi sonucu, SÖPA'lı Kalın Salih tarafından mahkemeye verilmiş, mahkeme de gazeteci Dede'yi 8.000 Euro tazminat ödemeye mahkum etmiştir.

BTAYTD Yönetim Kurulu olarak gazeteci Dede'nin azınlık eğitimini baltalayan SÖPA konusunda başlatmış olduğu mücadelesinin arkasında olduğumuzu ve her türlü maddi ve manevi yardımda bulunmaya da hazır olduğumuzu kamuoyuna bildiririz." denilmektedir.