ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Bize karşı ayrımcılığa “OHI” diyoruz!

30.10.2023

Sevgili okurlar, 

Ülkemiz Yunanistan’da oldukça hareketli bir ay yaşadık. 

8 Ekim’de yerel ve bölgesel seçimler için halk sandık başına gitti.

Belediye ve eyalet başkanı seçimlerinin ilk turunda yeterli oy alınamayan yerlerde 15 Ekim’de bir kez daha sandığa gidildi. 

Genel seçimler gibi bu seçimler de toplumumuz için oldukça önemliydi. 

Türk belediye başkanlarının olduğu Yassıköy, Mustafçova ve Kozlukebir’de halkımız değişim istedi. 

Üç belediyemizde de koltuk değişimi oldu, yeni isimler başkan seçildiler. 

Yassıköy’de ilk turda  Caner İmam belediye başkanı seçilirken Mustafçova ve Kozlukebir’de halkımız belediye başkanını ikinci turda seçti.

İkinci turda Kozlukebir’de Erdem Hüseyin, Mustafçova’da ise Ahmet Kurt seçildiler. 

Eyalet seçimlerinde de halkımız değişim dedi, ikinci turda halk mevcut Eyalet Başkanı Hristos Metios yerine seçimlere bağımsız olarak giren Hristodulos Topsidis’i seçti.

Seçimler sonucunda seçilen Eyalet Meclisi üyelerini, Belediye Başkanlarını, Belediye Meclisi üyelerinin her birini tek tek tebrik eder, tüm seçilmişlere yeni görevlerinde başarılar dilerim. 

Bu vesile ile bir tebrikte daha bulunmak isterim. 

Bizi, toplumumuzu tebrik ederim!

Zira birinci ve ikinci tur seçimlerinde bilinçli seçmenler olarak oylarımızı kullandık, varlığımızı ve gücümüzü açıkça ortaya koyduk. 

Bizim varlığımızı her ne kadar kabul etmeseler de seçim sonuçları tersini gösteriyor! 

Seçim sonuçlarına baktığımızda Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti seçimlerinde de, belediye seçimlerinde de seçim sonuçlarına yön veren, belirleyici olan toplumumuzun oyları oldu. 

Umarım Atina’daki hükümet de verdiğimiz mesajı almıştır. 

Ülkemizi yönetenler bize “üvey evlat” veya “ötekiler” gözüyle bakmayı artık bırakıp sorunlarımızı çözmek için bizi dinler, bizimle birlikte gerçek çözümler üretir. 

28 Ekim 1940’ta Yunanistan’da halk olarak İtalya’nın Yunanistan’ı işgaline nasıl “OHI” demişsek bugün de bu ülkenin insanları olarak kendi ülkemizde bize karşı yapılan ayrımcılığa da “OHI” diyoruz. 

Rodop’ta nüfusun yüzde 55’ini, İskeçe’de nüfusun yüzde 45’ini oluşturuyoruz, varız, buradaydık, buradayız, burada olmaya devam edeceğiz.

Selam ve saygılarımla.

Halit Habip Oğlu
ABTTF Başkanı

GALERİ