ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yeni umutlarla gireceğimiz 2023 yılında mücadelemize yılmadan devam edeceğiz!

02.12.2022

Sevgili okurlar, 

Yine bir yılın daha son günlerine gelmiş bulunuyoruz.

Son iki yıldır koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına almış, küresel bir sağlık sorunu haline gelmişti. Bu zorlu dönemin ardından koronavirüs salgını artık sanki günlük hayatımızdan çıkmış gibi.  

Bu sürede hayatta en önemli şeyin sağlık olduğunu, sağlıklı olmanın değerini bir kez daha idrak etmiş olduk. 

Koronavirüs salgını nedeniyle hükümetlerce alınan sıkı önlemlerin sona ermesi ile ABTTF olarak Brüksel’de, Strazburg’da, Berlin’de, Viyana’da ve Atina’da tekrar sahada fiziki olarak gerçekleştirdiğimiz görüşme ve katıldığımız toplantılarda toplumumuzun sorunlarını aktarıyoruz.

Ancak ülkemiz, İskeçe Türk Birliği, Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneği ve Meriç İli Azınlık Gençleri Derneği’nin yer aldığı Bekir Usta ve Diğerleri dava grubu ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını hala ısrarla uygulamıyor.

Öte taraftan yakın zaman önce ülkemizdeki Makedon azınlığının mensupları tarafından kurulan "Makedon Anadilini Tanıtma Hareketi" isimli derneğin dernekler siciline kayıt başvurusu önce kabul edilmiş ancak daha sonra ülkemiz demokrasisine karşı olanların baskısı sonucu iptal edilmişti.

Şimdi ise Florina’da kurulan "Yunanistan Makedonca Dil Merkezi" adlı derneğin mahkemece tescil edildiği haberi geldi. 

Kanımca mahkeme doğru bir karar verdi.

Ülkemizdeki farklı kültürler, farklı etnik kökenden topluluklar “tehlike” olarak değil diyalog köprüsü ve ülkemizin zenginliği olarak görülmeli!

Artık ülkemizi yönetenler bunu anlamalı!
 
Ülkemiz bir adım daha ileriye giderek bizim de yıllardır beklediğimiz İskeçe Türk Birliği, Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneği ve Meriç İli Azınlık Gençleri Derneği vakalarındaki hatayı düzeltmeli!

Yılın sonuna doğru tam biraz bir umut doğuyor diyorduk. 

Ancak Makedon derneğinin onaylanmasına karşı ta öbür kıtadan karşı rüzgar esti. ABD’deki Yunan diasporası Yunanistan Makedonca Dil Merkezi’nin mahkemece onaylanmasına karşı çıktı.

Yahu arkadaş, ülkemizde yaşamıyorsun, ülkemizin vatandaşı değilsin. Kalkmış ülkemizin iç işlerine müdahale etmeye kalkışıyorsun!

Madem Yunanistan’ı düşünüyorsun, memleketine gel, yerleş. Sıva kollarını ve mücadeleni ulusal mecliste ver!

Sevgili dostlar, 

Satırlarıma son verirken 2022 yılının son günlerini sevdiklerinizle birlikte sağlıklı ve huzurlu geçirmenizi diler, şimdiden yeni yeni yılınızı kutlarım.

2023’ün toplumumuz için umut dolu, sorunlarımızın çözüldüğü bir yıl olmasını dilerim.

Kalın sağlıcakla

Saygılarımla. 


Halit Habip Oğlu
ABTTF Başkanı

GALERİ