ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya Türk toplumunun lider isimlerinden Tahsin Salihoğlu Hakk’ın rahmetine kavuştu

24.01.2022

Batı Trakya Türk toplumunun hak ve özgürlükler mücadelesinde lider isimlerden biri olan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Eski Genel Başkanı Tahsin Salihoğlu, 24 Ocak 2022 Pazartesi sabah saatlerinde hayatını kaybetti. İki yıldır mücadele ettiği amansız hastalığa yenik düşen Salihoğlu 81 yaşındaydı. 

Yunanistan’da doğan, İskeçe’nin Balabanlı köyünden olan Tahsin Salihoğlu, genç yaşta Türkiye’ye göç etmişti. BTTDD’de uzun yıllar yöneticilik ve başkanlık yapan Salihoğlu, İstanbul’un Avcılar ilçesinin 1992 yılında kurucu Belediye Başkanı idi.

Salihoğlu’nun cenazesi 24 Ocak’ta İstanbul Sarıyer Merkez Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından Sarıyer Merkez Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin temsilcisi Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanlık Kurulu ve ailesi olarak Batı Trakya Türk toplumunun hak ve özgürlükler mücadelesine aktif olarak katılarak büyük mücadeleler veren çok kıymetli büyüğümüz, dava adamı Tahsin Salihoğlu’na Allah’tan rahmet, kederli ailesi, yakınları, sevenleri, BTTDD camiası ve tüm Batı Trakya Türk toplumuna başsağlığı ve sabır dileriz. Nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun.

*Fotoğraf: www.gundemgazetesi.com

GALERİ