ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Varlığımızı Atina’da güçlü bir şekilde göstereceğiz!

09.11.2021

Sevgili okurlar, 

ABTTF 20. Dönem Başkanlık Kurulu olarak görev süremiz olan dört yılın muhasebesini ve hesabını vermek üzere 23 Ekim 2021’de Olağan Genel Kurul’umuzu gerçekleştirdik.

COVID-19 salgını ile mücadelede uygulanan önlemler çerçevesinde düzenlediğimiz genel kurulda yaptığımız oylama ile 21. Dönem yönetimimizi seçtik. 

Görev süremizin dört yıl olması dolayısıyla ABTTF olarak görev süremiz boyunca uluslararası düzeyde epey çalışma gerçekleştirdik.

Brüksel’deki ofisimizin yanı sıra Atina’da da bir temsilcilik açtık, ülkemiz düzeyinde önemli girişimlerde bulunduk.

Bu dört yılın son bir buçuk yılı pandemi koşulları altında olmasına karşın değişen koşullara hızla uyum sağladık, uluslararası düzeydeki toplantıların internet ortamına taşınmasıyla bizler de uluslararası toplantılara online olarak katıldık. 

ABTTF olarak bizler de değişen koşulları doğru okuduk. 

Batı Trakya Türk toplumu olarak uzun yıllardır mücadele ettiğimiz dernek kurma özgürlüğümüz konusunda Atina’nın ve uluslararası toplumunun dikkatini çekmek üzere online paneller gerçekleştirdik.

Bu dönemde tabanımız ile sürekli iletişim içerisinde olduk, derneklerimizi pandemi süresi boyunca bilgilendirdik. 

Ayrıca bu dönemde derneklerimizin örf, adet ve geleneklerimizi korumak ve yaşatmak için gerçekleştirdikleri faaliyetler için ABTTF olarak derneklerimize toplam 13 bin avro maddi destekte bulunduk. 

Genel kurulumuzda yaptığımız seçimlerde başkan seçilerek güven tazeledim, yönetimdeki 8 arkadaşım da tekrar seçilerek benimle birlikte güven tazelemiş oldular. 

Yönetime ilk kez giren iki genç arkadaşımızın olması ise çok sevindirici. 

Ayrıca genel kurul olarak seçimlerin ardından Batı Trakya Türk toplumunun eğitimdeki özerk statüsü ile siyasi mücadelesinin güçlendirilmesi hakkındaki iki ayrı metni oy birliğiyle kabul ettik.

21. dönemde Batı Trakya Türk toplumunun uluslararası alandaki temsilcisi olarak uluslararası örgütler nezdinde toplumumuzun sesi olmaya devam edeceğiz.

Almanya’daki Merkez, Brüksel ve Atina’daki temsilcilik ofislerimiz ile  birlikte 21. Dönem Başkanlık Kurulu olarak 20. Dönemde aldığımız karar ile hayata geçirdiğimiz Atina Ofisi aracılığıyla varlığımızı Atina’da güçlü bir şekilde göstermeyi hedefliyoruz. 

Uluslararası düzeyde 30 yılda edindiğimiz tecrübeyi Atina’ya taşımak istiyoruz. 

Zira sorunlarımızı ülkemizde yaşadığımız için çözümün de Atina’da olduğunu biliyoruz. 

Yeni dönemin ilk icraatı olarak 16-17 Kasım 2021’de Atina’ya çalışma ziyareti gerçekleştireceğiz. 

Ayrıca bu dönemde Batı Trakya’daki sivil toplum kuruluşlarımız ile işbirliği içerisinde olmaya devam edip farklı alanlarda çalışan bu kuruluşlarımız ile birlikte çalışarak ulusal ve uluslararası düzeyde onları destekleyeceğiz.

Çünkü biliyoruz ki birlikten kuvvet doğar! 

Saygılarımla. 


Halit Habip Oğlu
ABTTF Başkanı

GALERİ