Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Ως Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF), εκτός από τις Βρυξέλλες, το Στρασβούργο, τη Βιέννη, τη Βαρσοβία και τη Γενεύη μεταφέραμε τη δουλειά μας και στην Αθήνα.
Για να είμαστε πιο δραστήριοι στην Αθήνα και να ξεκινήσουμε διάλογο με την κυβέρνηση και την αθηναϊκή κοινότητα, ανοίξαμε το γραφείο μας στην Αθήνα πριν από ένα χρόνο.
Με το άνοιγμα του γραφείου μας στην Αθήνα, παρακολουθούμε στενότερα την ατζέντα στη χώρα μας, καθορίζουμε τη θέση μας και αντιδρούμε σε τυχόν εξελίξεις στην πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης που αφορούν την κοινωνία μας.
Αποδεικνύεται ότι ορισμένοι κύκλοι ενοχλήθηκαν τόσο πολύ από την πιο ενεργή δουλειά που ξεκινήσαμε στην Αθήνα σε επίπεδο κυβέρνησης, πολιτικής, μέσων μαζικής ενημέρωσης και κοινωνίας των πολιτών, που ξεκίνησαν μια εκστρατεία λασπώματος εναντίον της ABTTF.
Εκείνοι που ενεργούν με τη νοοτροπία «πες, πες, κάτι θα μείνει» κάνουν αβάσιμους ισχυρισμούς και κατηγορίες για εμάς, προσπαθώντας να υπονομεύσουν τις προσπάθειές μας για την καθιέρωση διαλόγου με τις αρμόδιες αρχές της χώρας μας ως τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης στην Αθήνα.
Είδαμε το τελευταίο παράδειγμα αυτής της κατάστασης στην ομιλία του Βουλευτή της περιοχής μας, Ευριπίδη Στυλιανίδη, στην ιστοσελίδα Militaire, στις 27 Φεβρουαρίου 2021, σχετικά με το ABTTF.
Ο Στυλιανίδης μας κατηγόρησε ότι είμαστε σωματείο που λειτουργεί στη Γερμανία σκοπίμως, διότι εάν ένα τέτοιο σωματείο είχε έδρα την Ελλάδα, με τη ρητορική του και τη δράση του θα ερχόταν σε ευθεία σύγκρουση και με το ελληνικό Σύνταγμα και με τους ελληνικούς νόμους.
Δεν τελείωσε εδώ!
Ο Στυλιανίδης ισχυρίστηκε επίσης ότι, ως ABTTF ασχολούμαστε εσκεμμένα μαζί του.
Τι άλλο θα ακούσουμε!
Φυσικά, δεν μπορούσαμε να μείνουμε σιωπηλοί μπροστά σε τέτοιες βαριές κατηγορίες εναντίον της ABTTF, στη συνέντευξη του Στυλιανίδη.
Πρώτον, με ένα δελτίο τύπου, ανακοινώσαμε στο κοινό ότι οι ισχυρισμοί και οι κατηγορίες του Στυλιανίδη με σκοπό να διαταράξουν την εικόνα και την αντίληψη για εμάς, δεν ήταν αληθινές.
Στη συνέχεια, στείλαμε μια προειδοποιητική επιστολή στον Στυλιανίδη και σε τρεις οργανισμούς Τύπου και ΜΜΕ που κοινοποίησαν τη συνέντευξη του Στυλιανίδη, απαντώντας στους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες και τους ζητήσαμε να αφαιρέσουν τις δηλώσεις του Στυλιανίδη, που έβλαψαν τη φήμη και την εικόνα της ABTTF.
Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι ως ABTTF, σεβόμαστε την ελευθερία του Τύπου, ωστόσο, δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε σιωπηλοί στις δηλώσεις του Στυλιανίδη, ο οποίος έκανε δυσφημιστικούς, προσβλητικούς και αβάσιμους ισχυρισμούς για μας.
Επειδή γνωρίζουμε ότι σκοπός αυτής της νοοτροπίας είναι να δείξει στη κοινή γνώμη της χώρας μας και στις εγχώριες και διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις, ότι η ABTTF έχει διαφορετική και μυστική ατζέντα από αυτή που δείχνει και υποκινείται από αλλού.
Αλλά δεν θα το πετύχουν!
Επειδή το ABTTF είναι ένας οργανισμός που λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από διεθνή ιδρύματα και οργανισμούς και μάλιστα αναφέρεται σε διεθνείς εκθέσεις!
Ό, τι και να λένε κάποιοι, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να κάνουμε τη φωνή της κοινωνίας μας να ακουστεί ακόμη πιο ευρέως, και θα εργαστούμε πιο σκληρά για αυτό.
Να είστε πάντα καλά.
Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού
Πρόεδρος ABTTF