ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Hepimiz aynı gemideyiz, güven ve dayanışma olmazsa hepimiz batarız!

01.10.2020

Sevgili okurlar, 

Hepinizin bildiği üzere Avrupa’nın en geri kalmış bölgelerinden biri olan Batı Trakya’mızın kalkınmasını sağlamak amacıyla Temmuz’da Meclis’te Kalkınma Komisyonu kuruldu. 

Partiler arası bu komisyona başkan seçildiğinde yaptığı ilk konuşmada Dora Bakoyanni, bölgemizin hassas bir sınır bölgesi olup pek çok sorunu olduğunu söylemiş, öte yandan Yunanistan’ın diğer bölgeleriyle kıyasla dengeli bir kalkınmayı başaramadıklarını kabul etmişti. 

Maalesef bölgemizin kronikleşen sorunları çok uzun yıllar boyunca görmezden gelindi.

Çok kısıtlı iş imkanlarına sahip bölgemizde insanlar kaderlerine terk edildiler. 

Daha iyi bir yaşam için kimisi göçtü, çoğu evde  de erkekler yurt  dışına çalışmaya gittiler, aileler bölündü.

Şimdi bölgemizin kalkınması için atılan bu adım geç de olsa olumlu bir adım. 

Komisyonun samimi bir biçimde çalışacağına ve bölgemizin, insanlarımızın sorunlarını çözmek için somut adımlar atacağına inanmak istiyoruz.

Bu inançla Komisyon Başkanı Bakoyanni ve tüm Komisyon üyelerine mektup gönderdik. 

Mektubumuzda komisyonun başarılı olması için kalkınma konusunda katkı sağlayabilecek her kim varsa onunla diyalog kurmasını, bölgemizdeki insanlarla bir araya gelerek sorunları ve talepleri dinlemesini istedik. 

Ayrıca ABTTF olarak bölgenin kalkınması için elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu söyledik, Almanya ve Belçika’daki ofislerimizle katkıda bulunmak istediğimizi komisyona ilettik .

Komisyona yazdığımız mektupta Atina’da da ofisimiz olduğunu belirterek Komisyon üyeleriyle Atina’da yüz yüze görüşmek istediğimizi yazdık. 

Aradan 1 ay geçti, ancak Komisyon Başkanı Bakoyanni’den ya da diğer üyelerden bir cevap almış değiliz.

Mektubumuza komisyondan cevap beklerken komisyona özel gönderdiğimiz mektubun ayrıntıları ile Pentapostagma’da yer aldığını gördük.

Merak edenler haberi ayrıntılarıyla şuradan okuyabilirler.

https://www.pentapostagma.gr/apopseis/6964569_doyreioi-ippoi-apergazontai-tin-anagnorisi-toyrkikis-meionotitas-sti-thraki

Anlaşılan o ki birileri komisyona gönderdiğimiz mektubu basına servis etmiş. 

Her zaman olduğu gibi iyi niyetle attığımız bu adım karşısında basın bu iyi niyetimizi değişik yerlere çekerek bizleri karalamaya çalışmış. 

Ne diyelim? 

Biz iyi niyetimizden emin olduğumuz sürece basının karalama, ötekileştirme çabaları da sonunda boşa çıkacak. 

Tüm bunlar ola dursun Bakoyanni bölgemizi ziyaret etti, bir dizi temasta bulundu. 

Bakoyanni bölgede bizlerle de görüştü.

İyi bir başlangıç yapan Komisyon, umarım bizlerle aynı göz hizasında olup sorunlarımızı, taleplerimizi dikkatle dinler, bölgemiz ve  insanlarımız için samimiyetle somut öneriler getirmeyi başarır.

Zira kronikleşmiş sorunlarımızla bölgemizde yaşam mücadelesi verirken önce derin bir ekonomik kriz yaşadık, şimdi de pandeminin etkisiyle ekonomi neredeyse durdu. 

Uzun lafın kısası ülkenin tüm insanları olarak hepimiz aynı gemideyiz, batmak istemiyorsak karşılıklı güven ve dayanışma içerisinde olup ülkemizi daha güzel, daha müreffeh hale getirmek için çabalamak zorundayız.

Bu noktada birincil sorumluluk elbette devlet ve hükümetin!

Bizler bize uzatılacak eli tutmaya hazırız, yeter ki gerçek ve samimi olsun!


Sağlıcakla kalın, 


Halit Habip Oğlu
ABTTF Başkanı

GALERİ