ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Irkçılık ve faşizm karşısında tüm ülke olarak birleşmeliyiz!

14.02.2018
Sayın Okuyucular,

“En iyi Türk, ölü Türk’tür”!

Evet, evet, doğru okudunuz. Bu sözler ülkemizde geçmişte Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı görevinde bulunmuş olan Theodoros Pangalos’a ait!

İnanabiliyor musunuz, ülkemiz Yunanistan’da üst düzey görevde bulunmuş bir siyasetçi ulusal bir radyoda “En iyi Türk, ölü Türktür. Ben buna inanıyorum. Çünkü hiç iyi bir Türk bulmadım. Temel değerlerden yoksunlar. Türkün adalet değeri yok” diyebiliyor, böylesine ırkçı ve faşizan bir açıklamayı rahatça yapabiliyor!

Skandal niteliğindeki açıklamalarına alışkın olduğumuz Pangalos, 1990’larda Almanya’yı “bir çocuğun beynine sahip devasa bir güç” olarak tanımlamıştı. Bu açıklaması ile Almanya ile krize sebep olan Pangalos Almanya’dan özür dilemek zorunda kalmıştı.

Bardağı taşıran son damla da yine Pangalos’un Türk düşmanı açıklamaları oldu.

Buna benzer pekçok açıklaması ile ülkemiz Yunanistan’ı dışarıda zor durumda bırakmakla birlikte içeride Pangalos’a karşı güçlü bir kınama görmek mümkün olmuyor.

Siyaset, sivil toplum ve medyada Pangalos’a karşı büyük bir tepki göstermeli!

Bunun yerine “Efendim, Pangalos’u biliyorsunuz. Bu açıklama kişisel bir açıklamadır, yalnızca kendisini bağlar” türünde açıklamalar yapılacak olursa bunu kabul edemeyiz.

Pangalos’un açıklaması yalnızca Türk düşmanı kişisel bir açıklamaya indirgenemez, indirgenmemeli!

Bu yalnızca Türk düşmanı bir açıklama değil ırkçı ve faşizan bir tutumla insanlığa karşı yapılmış bir açıklama olup nefret dilinin ta kendisidir!

Geçmişte ülkemiz adına görev yapmış bir şahsın ülkedeki barış dilini kullanarak birleştirici bir rol üstlenmesi gerekiyor, böylesinde ırkçı ve faşizan bir açıklama ile nefreti körüklemesi kabul edilemez!

Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türkleri adına ABTTF’yi temsilen Pangalos’un açıklamasını kınıyoruz!

Bu ırkçı ve faşizan açıklama karşısında Pangalos’un özür dilemesini istiyoruz!

Pangalos’un açıklamasını kişisel bir açıklamaya indirgeyen tüm siyasilerden cesur davranarak Türk düşmanı, ırkçı ve faşizan hiçbir söylemi kabul edemeyeceklerini yüksek sesle beyan ederek Pangalos’u kınamalarını talep ediyoruz!

Ülkemizi yönetenler ve yönetmeye talip olanlardan bu açıklamayı beklemekle birlikte tün Yunan halkından da sağduyulu bir yaklaşım göstererek siyaset alanında ırkçı, faşizan ve nefret dilini kınamalarını istiyoruz!

Irkçılık ve faşizm karşısında tüm ülke olarak birleşmeliyiz!


Saygılarımla.



Halit Habip Oğlu
ABTTF Başkanı
GALERİ