ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

SYRIZA’nın Batı Trakya Türk politikasındaki yanlışlığa “Dur” deme zamanı geldi!

02.06.2017
Sevgili Batı Trakya Türkleri,

Öncelikle 11 ayın sultanı Ramazan ayınız mübarek olsun! Mübarek Ramazan ayı hepimize rahmet, bereket ve hayırlar getirsin.

Ülkemizi yönetenler uzun süredir 1988-1990 döneminde yaşadığımız olayları hatırlatan bir politika yürütüyorlar, bugün o dönemdeki baskı ve yıldırma ortamının bir benzerini yaşıyoruz.

Gümülcine Müftümüz İbrahim Şerif, 2017 yılının başından bu yana altı kez ifadeye çağrıldı. İskeçe Müftümüz Ahmet Mete’nin makam gaspı iddiasıyla 20 Haziran 2017’de Selanik’te davası görülecek. Şimdi de Mustafçova Belediyesi Başkanı Cemil Kabza hakkında soruşturma başlatıldı.

Vallahi ben bu işten birşey anlamış değilim. Neden mi?

Batı Trakya Türklerine yönelik açılımda bulunan ilk parti SYRIZA. Bu parti bizim sayemizde son iki seçimde ülke genelinde en çok oyu bizim bölgemizden çıkardı.

Sayemizde SYRIZA, Rodop ve İskeçe’deki üçer sandalyeden ikisini de SYRIZA aldı.

SYRIZA, Batı Trakya Türk toplumunu el üstünde tutacağına iktidara geldiği ilk günden bu yana bizimle ilgili meselelerde tüm ipleri küçük ortağı sağcı ANEL’e bıraktı.

Bizde bir atasözü vardır, herkes bilir: “Besle kargayı oysun gözünü”. Bizim durumumuz tam bu atasözündeki gibi.

Bence hükümetin ana gövdesini oluşturan parti olarak SYRIZA’nın artık ağırlığını göstermesi gerekiyor! SYRIZA’nın ANEL’e bıraktığı tüm meselelerdeki anti-demokratik ve insan hakları ile bağdaşmayan tutum karşısında artık “Yeter”, “Durun”, “Ne yapıyorsunuz?” demesi gerekiyor.

SYRIZA’nın bizim için “Batı Trakya Türkleri bizim vatandaşlarımız, onların haklarını korumak ve desteklemek bizim görevimiz” demesini bekliyoruz. Bu ülkenin vatandaşları olarak ülkemizi yönetenlerden haklarımıza saygı duyulmasını istemek bizim en doğal hakkımız!

Ülkemizi yönetenler bizlere üvey evlat muamelesi yapmayı artık durdurmalı! Bizler bu ülkede doğduk, burada büyüdük, bu ülke için çalışıyoruz. Yok sayılmak, görmezden ve duymazlıktan gelinmek istemiyoruz! Haklı taleplerimizi ülkemizi yönetenlerin görmesini, duymasını istiyoruz!

Bu toprakların üvey çocukları değil, öz be öz çocuklarıyız! Yalnızca seçimlerde hatırlanmak değil gerçek anlamda haklarımıza saygı duyulan, sesimizi duyurabildiğimiz, taleplerimizin ciddiyetle ve samimiyetle ele alındığı bir ülke istiyoruz! Çünkü gerçek anlamda demokratik bir ülke böyle olur!

Kimse unutmasın ki kendisine verilen vaatlerin boşa çıktığını gören Batı Trakya Türkleri bir sonraki seçimde bu boş vaatlerin hesabını sandıkta sorar! Boş sözlere kanmadığını sandıkta herkese gösterir!

Sevgili dostlar,

Bu vesile ile Batı Trakya Türk toplumunun ve tüm İslam aleminin Ramazan ayını tekrar tebrik eder, yaklaşan Ramazan Bayramı’nı tebrik ederim.


Saygılarımla.



Halit Habip Oğlu
ABTTF Başkanı
GALERİ