ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Demokrasi darbeyi yendi!

01.08.2016
Sayın Batı Trakya Türkleri,

Bir yaz tatilini daha geride bırakmış bulunuyoruz. Anavatanımızda yaşanan üzücü olaylar nedeniyle bizim için olağan dışı bir tatildi. Önceleri her şey her zaman olduğu gibiydi. Memleketimde, baba ocağında ailece biraraya geldik. Köy havası soluyarak köyümüzün insanları ile hasret giderdik. Gündüzleri köyümüze yakın olan Sazlıca’nın temiz sularında denize girdik, akşamları dışarıda yemek yiyip gecelerimizi köy evimizin terasında üç nesil birlikte sohbet ederek geçirdik.

Sonra birden herşey değişti. 15 Temmuz gecesi birden şaşkınlık ve üzüntüye kapıldık. Çünkü anavatanımız Türkiye’de bir facia yaşanıyordu. Gördüklerimize ve okuduklarımıza inanmakta zorlansak da yaşananlar gerçekti. Alman ve Türk basınını sürekli olarak internet üzerinden takip ettik. Yaşananlar inanılmazdı.

O gece sorgulamaya başladım. Neden? Niçin? Anavatanımız yıllardır terörle mücadele verirken şimdi bu darbe girişimi de neydi? Anavatanımızın hemen yanı başında, sınır komşusu olan Suriye’de ve Irak’ta savaş yaşanırken, bu ülkelerdeki savaştan kaçan milyonlarca mülteciye anavatanımız kapılarını açmışken bu darbe girişimi de neyin nesi? Anavatanımız gelişmekte olarak ülkelerden biri olarak tüm borçlarını sıfırlayarak borç veren ülke konumuna geçmişken, dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biri olarak geçen yıl G-20 Zirvesi’ne ev sahipliği yapmışken niçin bir darbe girişimi ortaya çıktı? Herşey iyiye giderken niçin bir darbe planlandı?

O gece yaşanan üzücü olaylar arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gerçekleştirilen bombalı saldırı çok vahimdi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisine sızmış FETÖ/PDY terör örgütü üyeleri Meclisi bombaladı. Öylesine vahim bir gece yaşadık ki sanki yabancı düşmanlar Türkiye’ye saldırdı.

Anatavanımızın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk halkına demokrasiye sahip çıkarak sokaklara çıkması çağrısında bulundu. İyi ki de öyle yaptı! Sayın Cumhurbaşkanının çağrısı doğrultusunda halkın her kesimi, yaşlısıyla genciyle, erkeğiyle kadınıyla, işçisiyle beyaz yakalısıyla darbecilere karşı canlarını siper ederek sokakta darbeye karşı olduklarını haykırdı. Türk milleti ülkesine ve demokrasisine sahip çıktı, milli iradenin halka ait olduğunu gösterdi! Cumhurbaşkanı da kendi hayatını hiçe sayarak o gece helikoptere bindi, Atatürk Havalimanı’na geldi. İşte o gece “Ölmek var dönmek yok” diyen Türk halkı darbeyi yendi!

O gecenin sabahında darbe girişiminin başarılı olmadığını öğrendik, rahat bir nefes aldık. Her geçen gün darbe girişimi ile ilgili bir başka ayrıntı ortaya çıkıyor, ayrıntılar ortaya çıktıkça şaşkınlığım da artıyor.

Darbe girişimi sırasında yaşamını yitiren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar dilerim. Bu noktada Batı Trakya’nın Menetler köyünden soydaşımız Yeni Şafak gazetesi foto muhabiri Mustafa Cambaz’ı ayrıca anmak isterim. Cambaz’a Allah’tan rahmet dilerim, acılı ailesinin ve tüm Batı Trakya Türklerinin başı sağolsun.

Darbe girişimi sonrasında anavatanımızın Gümülcine Başkonsolosluğu’nu arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulunarak taziyelerimi ilettim.

Tüm Türk milletine büyük geçmiş olsun!

Bu zor günlerde Türk milleti milli iradesini ortaya koyarak ülkesine, bayrağına ve demokrasisine sahip çıktı, tüm devletler Türk halkının bu demokrasi dersini iyi okumalı!

Saygılarımla.



Halit Habip Oğlu
Başkan
ABTTF
GALERİ