ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

2016’da mücadeleye devam, pes etmek yok!

18.01.2016
Sevgili Batı Trakya Türkleri,

2015’e veda edip 2016 yılına girmiş bulunuyoruz. Herkesin yeni yılını tekrar kutlar, yeni yılın her birimize huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ederim. Her yıl olduğu üzere bu yıl da mücadelemize kaldığımız yerden devam ediyoruz. “Hayırlısıyla” dedik, çalışmalarımıza tekrar başladık. Sorunlarımızda herhangi bir ilerleme olmadı, sorunlarımız aynı; mücadele yerimiz de aynı, yani BM, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ve diğer uluslararası platformlar. Yıllardır gerçekleştirdiğimiz çalışmalara yine aynı azimle devam ediyoruz. Devam diyoruz, devam, devam... Pes etmek yok! Pes etmeye gerek yok çünkü! Gittiğimiz uzun ince bir yol...

Son yazımda da belirttiğim gibi düne kıyasla bugün yalnız değiliz. Artık sorunlarımızı BM, AKPM, Avrupa Parlamentosu, AGİT gibi uluslararası ve uluslarüstü kuruluşların yanı sıra ulusal azınlıkların varlık gösterdiği Macaristan, Almanya, İtalya ve Danimarka gibi AB ülkelerinde de biliyorlar. Biz sorunlarımızı daha da geniş kitlelere duyurabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 2016 yılı çalışma planımız da hazır, ilk adımı atmayı bekliyoruz.

Biz kaldığımız yerden mücadelemize devam ederken ülkemizde eğitim ve dini özerklik alanındaki sorunlarımızın yanı sıra azınlığıma karşı ayrımcılık, eşitsizlik, ötekileştirilme devam ediyor. Ekonomik kriz ülkede hala devam etmesine rağmen bu gündem Avrupa’da da işitilmez ve görülmez bir hal aldı. Çünkü Avrupa’da gündemin ana maddeleri mülteci krizi ve DAİŞ. Hal böyle olunca Yunanistan’daki ekonomik kriz gündemde alt sıralara düştü.

Sözlerime son vermeden önce 12 Ocak 2016 tarihinde anavatanımız Türkiye’de, İstanbul Sultanahmet Meydanın’da meydana gelen canlı bomba saldırısında yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, Türk ve Alman halklarına başsağlığı ve geride kalan yakınlarına sabır diliyorum.


Saygılarımla.


Halit Habip Oğlu
ABTTF Başkanı
GALERİ