ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Erken seçim sinyali belirdi, bakalım tarih ne olacak?

13.08.2015
Sevgili Batı Trakya Türkleri,

Nedendir bilinmez yaz tatili hemen bitiverir, insana hep çok kısa sürmüş gibi gelir. Bu yıl ailemle birlikte anatavanımızın güzel tatil beldelerinden Kuşadası’nı tercih ettik. Kendimi memleketteymişim gibi hissettim. Kuşadası, doğasıyla tıpkı Batı Trakya’nı anımsattı bana. Ege Denizi’nin iki yakasında biri memleketimiz, diğeri anavatanımız. Tabiat aynı...

Ülkemiz Yunanistan’da gündem elbette ekonomik kriz. Temmuz ayında 17 saat süren zirve sonunda SYRIZA Hükümeti, ülkemizin Avro alanı içinde kalması için anlaştı, ülkemiz kılpayı ile yine avroda kaldı. Anavatanımızda ise Temmuz sonunda Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde düzenlenen bombalı intihar saldırısında çok sayıda kişi yaşamını yitirdi, sonrasında iki polis terör örgütü tarafından öldürüldü. O günden bu yana anatavanımızdan hergün şehit haberleri geliyor, yüreklerimiz dağlanıyor.

Ülkemiz ve anatavanımız arasında ise Batı Trakya Türk Azınlığı olarak liderimiz Dr. Sadık Ahmet’i 20. ölüm yıldönümünde andık. Kabri başında düzenlenen anma töreninde anatavanımız bizleri yine yalnız bırakmadı. Hükümeti temsilen T.C. AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır katıldı. Anavatanımızdan iktidardaki AK Parti ile muhalefetteki CHP milletvekilleri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi Dr. Sadık Ahmet için Batı Trakya’daydı. Federasyonumuzu temsilen ise ABTTF Başkan Yardımcıları Mesut Küçük Hasan ve Mustafa Kasap anma törenine katıldılar. Törende yapılan konuşmalarda yine ülkemize seslendik, azınlık olarak haklarımızın iade edilerek garanti altına alınmasını istedik. Anavatanımızın temsilcileri de azınlığımızın yalnız olmadığının altını çizdiler, bizlere sahip çıktılar. Sesimizin ülkemiz tarafından duyulmayacağını, taleplerimizin karşılıksız kalacağını biliyoruz. Bazılarımız ülkemiz ekonomik krizden kurtulmanın yollarını ararken ve acı reçetelere direnmeye çalışırken hükümtin azınlık konusuna zaman ayıramadığını düşünebilir, ancak bence bu bir aldatmacadan başka bir şey olamaz. Bununla birlikte bazılarımız Başbakan Çipras’ın kabinesine ve partisine sahip çıkamazken bize nasıl sahip çıkacağını sorabilir. Evet, gerçekten de Çipras kontrolü elinden yitirmeye başladı. Ülkemizin iflastan kurtulmak için kurtarma paketi karşılığında kabul ettiği reform programı iki bölüm halinde meclisten geçti, ancak program SYRIZA içindeki bölünmeleri derinleştirdi. Borç programı üzerinde anlaşma sağlandı, ülkemize para girecek nihayet. Ancak görünen o ki hükümet düştü, düşecek. SYRIZA kükümetinin meclis çoğunluğunu kaybetmesi halinde de ülkede erken seçim olacak. İstikamet erken seçim, bakalım tarih ne olacak?

Selam ve saygılarımla.


Halit Habip Oğlu
ABTTF Başkanı
GALERİ