ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Hayırlı Ramazanlar!

23.06.2015
Sevgili Batı Trakya Türkleri,

Batı Trakya Türk Azınlığı olarak Avrupa Halkları Federal Birliği(FUEN) 2015 Kongresi’ne Mayıs 2015’te Batı Trakya’da ev sahipliği yaptığımız için iki yılda bir geleneksel olarak Nisan ayında gerçekleştirdiğimiz ABTTF Olağan Genel Kurulu’nu bu kez 13 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirdik. Federasyonumuzun 18. dönemde gerçekleştirdiği çalışmaların delegelere aktarılarak bu dönemin ibrasını gerçekleştirdiğimiz 19. Olağan Genel Kurul’umuza ABTTF üyesi 21 dernekten 178 delege katıldı. Genel kurulda gerçekleştirdiğimiz seçimlerde ABTTF Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurullarının yeni üyelerini seçimle belirledik. ABTTF Yönetim Kurulu için 20 kişi aday oldu, en çok oyu alan 11 isim ABTTF Yönetim Kurulu’na seçildi. Bu 11 kişiden 7’si ABTTF 18. Dönem Yönetim Kurulu’nda da yer aldıklarından tekrar seçilmekle güven tazelemiş oldular, 4 arkadaşımız ise yönetime ilk kez seçilmiş oldular. Yurtdışında yaşayan Batı Trakya Türkleri olarak davamıza sahip çıktığımızı gösterdik, genel kurula katılarak oylarımızla Federasyon’umuzun yeni yönetimini belirlemiş olduk. Yönetim Kurulu’muz genel kuruldan bir hafta sonra gerçekleştirdiğimiz ilk yönetim kurulu toplantısında görev taksimini gerçekleştirdi. Burada arkadaşlarımızın oy çokluğu ile yeniden ABTTF Başkanı olarak seçildim, böylelikle Federasyon’umuzun çalışmaları aksamadan devam edecek.

Değerli hemşehrilerim,

Onbir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif geldi. Ramazan ayının herkese huzur, bereket ve bolluk getirmesini temenni ederim. Ramazan ayında ilk olarak Ankara’da bulunan Batı Trakya Türk Birliği derneğinin ev sahipliğinde Ankara- Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Ramazan Şenlikleri kapsamında Batı Trakya Günü’ne katıldım. Ramazan ayında 27 Haziran’da Herzogenaurach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğinde ABTTF 2. İftar Programı’nı gerçekleştireceğiz. Sonrasında yaz tatili dönemine girecek olmamıza rağmen Viyana’da AGİT tarafından gerçekleştirilecek toplantıya iştirak edeceğiz.

Tüm bunların yanında yıllardır düzenlediğimiz Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası’nı bu yıl üye derneklerimizin ciddi bir biçimde mali sıkıntı içerisinde olması nedeniyle maalesef gerçekleştiremiyoruz. Umarım liderimiz Dr. Sadık Ahmet’i anmak ve yaşatmak amacıyla düzenlediğimiz bu önemli turnuvayı 2016 yılında gerçekleştirme imkanını elde ederiz.

Yaz tatili yaklaşıyor, yakında hepimiz ailelerimizle birlikte yola çıkacağız. Tatile gidecek siz değerli hemşehrilerime iyi tatiller dilerim. Maalesef ülkemizde ekonomik kriz nedeniyle karamsarlık hakim ve iflas senaryoları dolaşıyor. Umarım ülkemizin yöneticileri kendi insanlarının lehine bu krizden kurtulma yolunu bulabilirler, böylelikle insanlarımız da geleceğe daha umutlu bakabilirler.

Herkese bereket ve huzur dolu hayırlı bir Ramazan ayı temenni eder, bu vesile ile herkesin yaklaşan Ramazan Bayramı’nı şimdiden en kalbi duygularımla kutlarım. Herkese afiyet ve huzur dolu bir bayram dilerim.

Selam ve saygılarımla.



Halit Habip Oğlu
ABTTF Başkanı
GALERİ