ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

2014 yılını yine eksiyle kapatsak da mücadelemize yılmadan devam etmeliyiz

04.12.2014
Sevgili Batı Trakya Türkleri,

Yine bir yılı ardımızda bırakıyoruz. Artısı ve eksisi ile… Bizler için 2014 yılı yine eksiyle kapattığımız bir yıl olacak. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın eğitiminde değişiklik yapılmasını da içeren yasa tasarısı 26-27 Kasım’da mecliste görüşülerek kabul edildi. Tasarı, Batı Trakya Türk Azınlığının tepkisine rağmen mecliste oy çoğunluğuyla kabul edildi. Bu durum elbette Batı Trakya Türk Azınlığımızı, yıldırmayacak, Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu camiası olarak biz de pes etmeyeceğiz. Batı Trakya Türk Azınlığımızın eğitim ve dini özerkliğine yapılan bu tür darbeler bizi yıldırmıyor, aksine bizleri kamçılıyor, mücadele ruhumuzu daha da alevlendiriyor. Böylesi engellemeler ve haksızlıklar karşısında daha azimli ve hırslı oluyoruz, mücadele edenlerimizin sayısı çoğalıyor, daha da güçleniyoruz.

Ülkemiz bizi ne kadar dikkate almıyorsa uluslararası kuruluşlar Batı Trakya Türk Azınlığımızı, azınlığımızın sorunlarını dikkate alıyorlar. ABTTF’nin rapor etmesi sayesinde Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı(AGİT) 2013 Nefret Suçları Raporu’nda azınlığımıza yönelik nefret saldırıları da yer alıyor. Geçmişte de hatırlanacağı gibi ABTTF, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi(AKPM)’nde Michel Hunalt ile Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Thomas Hammarberg’in raporlarında Batı Trakya Türk Azınlığının sorunlarının yer almasını sağlamıştı. Benzer şekilde Irkçılığa ve Hoşgörüsüzlüğe Karşı Avrupa Komisyonu yetkilileri ile görüşerek komisyonun Yunanistan raporunda azınlığımızın sorunlarının yer alması için lobi faaliyetinde bulunmuştu. Birleşmiş Milletler nezdinde de uluslararası toplantılara katılan ABTTF, İnsan Hakları Konseyi ve Azınlık Sorunları Forumu’nda da azınlığımızın sorunlarını dile getirmiş; azınlık temsilcilerimizin çabaları sayesinde eski BM Azınlıklar Bağımsız Uzmanı Gay McDougall’ın Yunanistan raporunda azınlığımızın sorunları geniş şekilde yer almıştı.

Gördüğünüz gibi azınlığımızın sorunları uluslararası kuruluşlar nezdinde tartışılıyor, onların raporlarında yer alıyor. Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği(BTAYTD) ile birlikte Batı Trakya Türk heyeti olarak ülkemizde yaşanan haksızlıklar ile azınlığımıza yönelik nefret temelli saldırıları Birleşmiş Milletler’e üye 193 ülke temsilcisinin huzurunda sözlü ve yazılı olarak dile getiriyoruz. Aynı şekilde Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı(AGİT) nezdinde de Batı Trakya Türk heyeti olarak toplantılara katılıyor, sorunlarımızı katılımcı devletlerin huzurunda yüksek sesle dile getiriyoruz.

Sahip olduğumuz güç ve mücadele azmimiz sayesinde Batı Trakya Türkleri olarak karamsarlığa sürüklenmememiz gerektiği kanaatindeyim. Uluslararası düzeyde gerçekleştirdiğimiz çalışmalara ilaveten Avrupa Halkları Federal Birliği(FUEN) camiasında da diğer azınlıklara üye kardeşlerimizle dayanışma içerisindeyiz. FUEN olarak Alman ve Slav Azınlıkları Çalışma Grubu’nun yanı sıra “FUEN TAG” kısa adı ile FUEN Türk Azınlıkları Çalışma Grubu’nu oluşturduk. Türk Azınlıkları Çalışma Grubu olarak da ilk toplantımızı geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleştirdik. FUEN camiasına üye tüm Türk azınlıkları ve Türk toplulukları ile bir araya geldik, gelecekte gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz çalışmaları görüşerek birlikte yol haritamızı çizdik.

Saygıdeğer hemşerilerim,

Bu vesile ile ABTTF mesai arkadaşlarıma, ABTTF’nin arka planında azınlığımız için idealist ve profesyonel bir şekilde çalışma gerçekleştiren çekirdek kadromuza, Federasyon’umuzu oluşturan derneklerimizin değerleri yöneticilerine toplumumuzun iyiliği için gösterdikleri çaba dolayısı ile teşekkür eder, tüm dostların yeni yıllarını şimdiden kutlarım.

Son olarak 15 Kasım Cumartesi günü Almanya’nın Offenbach kentinde bir restoranda tacize uğrayan iki arkadaşını korumak ve onlara yardım etmek isterken saldırıya uğrayarak ağır yaralanan ve yaşamını yitiren 22 yaşındaki genç kızımız Tuğçe Albayrak’a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm Türk toplumuna başsağlığı ve sabır dilerim.

Selam ve saygılarımla.


Halit Habip Oğlu
ABTTF Başkanı
GALERİ