ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yalnız olmadığımızı anlayalım, yalnız olmadığımızı anlasınlar!

13.05.2014
Sevgili Batı Trakya Türkleri,

Ülkemiz Yunanistan’da yaşanan seçim heyecanı ile birlikte Batı Trakya’da da insanlarımız yoğun ve tempolu günler içerisindeler. Bizler her ne kadar ülkemiz dışında kalsak da aklımız, fikrimiz, gözlerimiz Batı Trakya’da. 18 ve 25 Mayıs’ta yapılacak belediye, eyalet ve Avrupa Parlamentosu seçimlerinde yarışacak olan tüm adaylarımıza başarılar dilerim.

Batı Trakya’mızda ve ülkemizde seçim atmosferi yaşanırken ABTTF, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği ve Dostluk, Eşitlik, Barış(DEB) Partisi ile birlikte “Batı Trakya Türk heyeti” olarak azınlığımızı 59. Avrupa Halkları Federal Birliği (FUEN) Kongresi’nde temsil ettik. 30 ülkeden yaklaşık 200 katılımcının katıldığı kongrenin delegeler kurulunda heyet olarak 240 İmam Yasası sorunu konusunda sunduğumuz karar metni kabul gördü, FUEN kararı olarak kabul edildi. Ayrıca bu yıl ülkemizde bizimle aynı kaderi paylaşan Rodos, İstanköy ve Onikiadalar’da yaşayan kardeşlerimiz de FUEN camiasına katıldılar. Artık onlar da yalnız değiller. Onlar da Avrupa’daki 100 milyon nüfuslu ulusal azınlık camiasının bir parçası oldular. Onlar da diğer Türk azınlıkları gibi FUEN çatısı altında birleştiler.

Batı Trakya Türk heyeti olarak kongre boyunca gerçekleştirilen tüm programlara birlikte iştirak ettik. FUEN’in hızına hız, gücüne güç katan, yüklü sorunları omuzlayan bir azınlık olarak görülen Batı Trakya Türkleri, FUEN’de önemli bir saygınlığa erişti. Ama bu saygınlık elbette karşılıklı, zira hepimizin bildiği gibi “Birlikten kuvvet doğar”! FUEN camiası bizleri kucaklıyor, derdimize bizimle birlikte derman arıyor. 2012 ve 2013’te önce FUEN Başkanı Hans Heinrich Hansen, sonra da FUEN Direktörü Jan Diedrichsen Batı Trakya’yı ziyaret ederek sorunlarımızı dinlediler. Önümüzdeki Haziran’da ise FUEN Başkanı Hansen, Dan, Alman, Sorb, Friz ve Güney Tirol Alman azınlıkları ve Avrupa Yerel ve Azınlık Dillerinde Yayınlanan Günlük Gazeteler Derneği(MIDAS) temsilcileri ile birlikte bizleri ziyaret edecek.

2015 yılında ise FUEN Kongresi’nin Batı Trakya’da gerçekleşeceğini zaten biliyorsunuz. FUEN Kongresi’nde FUEN Başkanı Hansen, Batı Trakya’yı ve azınlığımızı tanıtan bir sunum ile 2015 yılında kongrenin Batı Trakya’da olacağını resmen ilan etti.

Gördüğünüz üzere 100 milyon azınlık bize sahip çıkıyor, bizi yalnız bırakmıyor. FUEN çatısı altında birleşen 100 milyon nüfuslu ulusal azınlığı temsil eden 200’e yakın temsilci 2015 yılında Batı Trakya’ya gelecek.
Yalnız olmadığımızı anlayalım, yalnız olmadığımızı anlasınlar!


Halit Habip Oğlu
Başkan
ABTTF
GALERİ