ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Geçmişimizi unutmadık, unutturmayacağız! 29 Ocak Milli Direniş Günü mücadelemizde önemli bir dönüm noktasıdır!

05.02.2014
Sevgili Batı Trakya Türkleri,

Batı Trakya’da ve anavatanımız Türkiye’de anıldığı üzere İngiltere ve Almanya’daki derneklerimiz de her yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ocak Milli Direniş Günü’müzü çeşitli etkinlikler ile andılar. Bu yıl ABTTF üyesi İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin Londra’da gerçekleştirdiği Milli Direniş Günü anma etkinliğine katıldım. Azınlığımızın partisi Dostluk, Eşitlik, Barış(DEB) Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş da 29 Ocak Milli Direniş Günü’nü anmak üzere Londra’daydı. Milli Direniş Günü’müzde Irak Kerkük ve Azerbaycan kökenli sivil toplum temsilcileri ile Avrupa’da siyaset yapan Türkler bizleri yalnız bırakmadılar. Anma etkinliğine katılanların çoğunluğu aileleri ile birlikte yurtdışında yaşam mücadelesi veren kişi gençlerden oluşuyor. Bu kişiler 29 Ocak Milli Direniş Günü’nü anmak, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın mücadelesinde dönüm noktası oluşturan bu günü yeni nesile aktarmak amacıyla biraraya geldiler. Bu, birlik ve beraberlik açısından çok önemli... Anma etkinliğine düzenleyen tüm yöneticilerimize ve bu etkinliğe katılarak dayanışma gösteren tüm kardeşlerimizi tebrik ederim.

Milli Direniş Günü’nde geçmişimizi unutmadığımızın, unutturmayacağımızın, yaşatarak gelecek nesillere aktaracağımızın mesajını verdik. Geçmişte mağdur edildiğimizi, bugün de mağdur edilmek istendiğimizi söyledik. Ancak gittiğimiz yolun doğru olduğunu tekrar ederek artık yalnız olmadığımızı ve eski azınlık olmadığımızı gösterdik. Mücadelemizde ısrarlıyor, özgüvenimiz sağlam, korkmuyoruz, azimli ve kararlıyız! Hakkımızı vermezseler de almayı biliriz. Çünkü biliyoruz, “Hak verilmez, alınır!” Zaman bizim lehimize, pes etmiş değiliz, etmeyeceğiz de.

Saygıdeğer soydaşlar,

Avrupa Halkları Federal Birliği(FUEN)’nde oluşturduğumuz Türk Azınlıkları Çalışma Grubu ilk icraatini Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi(AKPM)’nde gerçekleştirdi. Burada Ahıska Türkü kardeşlerimizle birlikte onların atayurtlarına, Ahıska’ya geri dönüş sürecinde yaşanan sorunları dile getirdik. FUEN’in imkanları ve ABTTF’nin yıllar içerisinde edindiği deneyimi ile Ahıska Türkleri için AKPM’de görüşmeler gerçekleştirdik. Kısa ancak etkili bir girişim gerçekleştirdik. AKPM’de Ahıska Türklerinin geri dönüşü konusunda Avrupa Konseyi yetkilileri ve AKPM üyesi milletvekilleri ile bir dizi görüşme gerçekleştirdik. Bu ilk adımın arkasından elbette diğer adımlar da gelecek. Bu ilk adımdı, gelecekte de çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Selam ve saygılarımla.


Halit Habip Oğlu
ABTTF Başkanı
GALERİ